Terminator 3d-briller

Til nå har «tannlegespeil», blankpolerte stålkuler og vanlige kikkerter vært soldatenes trofaste følge på vanskelige oppdrag.

FREMTIDEN ER HER: Nok et dilemma for fiendlige styrker: Terninator-briller på amerikanske neserygger. FOTO: Scanpix
FREMTIDEN ER HER: Nok et dilemma for fiendlige styrker: Terninator-briller på amerikanske neserygger. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå er det snart slutt på speilkuler som varslingsobjekt for bakholdsangrep.

Pentagon ønsker at en AK 47 med sikkerhet skal kunne skilles fra harmløse objekter på god avstand.

Hvordan? Pentagons utviklere har nå lansert det de kaller for Soldier Centric Imaging via Computational Cameras effort, forkortet SCENICC, melder Wired.com.

Skal se alt rundt seg Se for deg en samling av kameraer som gjør opptak i 360 i kuleform med en kilometers rekkevidde. Signalet blir omgjort til tre dimensjoner og kan sees gjennom spesialbriller. Soldatene skal kunne se alt rundt seg, både foran, bak og på sidene. Når zoomen benyttes, blir de levende bildene stereoskopiske. Alt dette skal styres med stemmekommandoer fra den enkelte soldat.

Så mandelen i grøten: Terminator-funksjonen. Pentagons utvikler drømmer om at brillene skal kunne inkluderes med en funksjon som gir høyoppløselige databehandlede bilder samt oppdatert informasjon i form av tekst og grafikk som er viktig for den enkelte operasjon. Teksten som blir lagt inn i bildeinformasjonen kan inneholde alt fra målbekreftelse, munningsflamme-varsel, prosjektilsporing til identifisering av forskjellige våpentyper fienden er i besittelse av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer