Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Termitter spiste opp 1,2 millioner kroner

Kom seg inn i bankhvelv i India.

GLADE I TREVIRKE: Termitter har en stor appetitt på trevirke, inkludert husplanker og sedler. Illustrasjonsfoto: ROBBERT VAN DER STEEG/CREATIVE COMMONS
GLADE I TREVIRKE: Termitter har en stor appetitt på trevirke, inkludert husplanker og sedler. Illustrasjonsfoto: ROBBERT VAN DER STEEG/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Man kan bare forestille seg hva banksjefen i den nordindiske byen Barabanki (sic) følte da han åpnet lokket på stålkista som skulle inneholde 10 millioner rupier (ca. 1,2 millioner kroner) - og fant ut at sedlene var borte, spist av termitter.

Politiet har åpnet etterforskning, og flere bankansatte er siktet for pliktforsømmelse etter termittskandalen, skriver AP.

Pengene ble lagt i kista i januar og lagret i et hvelv i en eldre bankbygning. Man skulle tro seddelbunkene dermed var tilstrekkelig beskyttet mot de trevirkeglade insektene - men den gang ei.

Ca. 2400 ulike termittarter er kjent, de aller fleste holder til i varmere strøk. Men på grunn av helårsoppvarmede boliger insektene seg nordover, og byer som Paris og Hamburg har problemer med dem. Det utelukkes ikke at de på sikt kan spre seg også til Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media