Terra-lurte var også med i T5PC

Flere politikere ble revet med på pyramidegambling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke nok med at de tapte hundrevis av millioner på feilinvesteringer med Terra Securities.

Nå viser det seg at i samtlige av fire nordlandskommunene sitter det folkevalgte som lot seg rive med i pyramidespillet T5PC, skriver dn.no.

- Dere må bare kose dere

- Dere må bare kose dere, sier Ap-politikeren Bror-Martin Hanssen fra Narvik når dn.no ber om en kommentar.

Han er blant dem som nå innrømmer at det ikke er første gangen han har latt seg lure. Hanssen sier til avisen at han tapte rundt 5 000 kroner på pyramidespillet.

- Det stemmer. Men la meg si litt om virkeligheten. T5PC var småpenger, og noe jeg var forberedt på å tape. Av Terra ble vi forespeiltet en trygg investering som ville gi oss litt bedre avkastning enn bankrenten. Det er to vidt forskjellige saker, sier han.

Terra verst

Av de to tapsprosjektene innrømmer han gladelig at Terra var det tyngste å tape. Fire andre politikere står også på medlemsregisteret til T5PC, som dn.no kryssjekket med kommunestyrelistene til de fire kommunene Narvik, Rana, Hattfjelldal og Hemnes.

BRÅ SLUTT: De 70.000 medlemmene i T5PC fikk aldri den festen de ønsket seg. Foto: Scanpix
BRÅ SLUTT: De 70.000 medlemmene i T5PC fikk aldri den festen de ønsket seg. Foto: Scanpix Vis mer

Tapte 1600

Ove Johan Kvalbukt representerer Senterpartiet i Hemnes kommune. Han tapte 1600 kroner på det beryktede pyramidespillet.

- Dette bør i alle fall ikke kobles opp til kommunens avgjørelser. Og jeg var heller ikke til stede på akkurat det møtet der Terra-investeringene ble vedtatt, påpeker han.

T5PC var et pyramidespill som gikk konkurs i 2004. Nærmere 70 000 sto på medlemslista og til sammen kan de ha tapt nærmere en milliard på gamblingen.