Terra-megleren lokket med milliongevinst

Selv om Narvik allerde hadde tapt flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at Narvik kommune allerede hadde spyttet inn millionbeløp for å redde stumpene etter Terras investeringsråd, lokket en Terra-megler med milliongevinst hvis kommunen satset flere kraftkroner gjennom meglerhuset.

Det går fram av et brev fra Terra-megler Harald Norberg som Narvik kommune valgte å offentliggjøre onsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Brevet ble sendt 16. oktober, altså etter at kraftkommunene ble nødt til å stille garantier på rundt 80 millioner kroner for at ikke hele investeringen skulle gå tapt. I brevet antyder megleren en inntektsøkning på opp mot 7,5 millioner kroner årlig de neste ti årene.

Tidligere Narvik-ordfører Olav S. Alstad er imidlertid sjeleglad for at det ikke ble gamblet med egenkapitalen til kraftselskapet.

- Vi sa det ikke var interessant. Takk og pris for det, sier Alstad til avisa. Erstatningskrav Advokat Jeppe Normann i Selmer bekrefter overfor Dagens Næringsliv at enkeltpersoner kan stå i fare for å få erstatningskrav etter konkursen i Terra Securities. Jeppe sier at boet ikke kan skyve kravet oppover mot eierne, og dermed går sparebankene fri. Men enkeltpersoner i styrene kan få rettet krav mot seg, sier han.

- Vi plikter å vurdere om selskapets styre har opptrådt i henhold til aksjeloven, verdipapirloven og regnskapsloven i forkant av konkursen, sier Jeppe Normann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer