- Terra-meklere utnyttet kraftkommuners tillit

Taper 687 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De realiserte og estimerte tapene for de åtte kommunene i Terra-saken beløper seg til 687 millioner kroner, opplyser kommunenes prosessfullmektig, Ulf Martin Veel Larsen.

Byfogden i Oslo onsdag begynte onsdag å behandle arrestkravet i formuen til de to Terra-meklerne Harald Nordberg og Knut Anders Opstad.

Utnyttet tilliten

Larsen sa at de to utnyttet den tilliten de hadde bygd opp i forhold til kommunene og fikk kommunene til å foreta de investeringene som har gitt så store tap.

Fra 2001 til og med i år har Nordberg og Opstad vært finansielle rådgivere for kommunene, og Terra tjente mangfoldige millioner kroner i provisjoner på de investeringsendringene som de to meklerne kom med i løpet av disse årene. Ved overgangen fra såkalte CLN-investeringer til CDO-obligasjoner for et par år siden kunne Terra innkassere provisjonsinntekter på 26 millioner kroner, påpekte Larsen i rettsmøtet hos byfogden i Oslo.

Krever arrest i eiendeler

Det er allerede tatt arrest i Opstads hus, hytter og biler, og kommunene krever tilsvarende arrest i Norbergs eiendeler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer