Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terra-meklere utnyttet kraftkommuners tillit

Taper 687 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De realiserte og estimerte tapene for de åtte kommunene i Terra-saken beløper seg til 687 millioner kroner, opplyser kommunenes prosessfullmektig, Ulf Martin Veel Larsen.

Byfogden i Oslo onsdag begynte onsdag å behandle arrestkravet i formuen til de to Terra-meklerne Harald Nordberg og Knut Anders Opstad.

Utnyttet tilliten

Larsen sa at de to utnyttet den tilliten de hadde bygd opp i forhold til kommunene og fikk kommunene til å foreta de investeringene som har gitt så store tap.

Fra 2001 til og med i år har Nordberg og Opstad vært finansielle rådgivere for kommunene, og Terra tjente mangfoldige millioner kroner i provisjoner på de investeringsendringene som de to meklerne kom med i løpet av disse årene. Ved overgangen fra såkalte CLN-investeringer til CDO-obligasjoner for et par år siden kunne Terra innkassere provisjonsinntekter på 26 millioner kroner, påpekte Larsen i rettsmøtet hos byfogden i Oslo.

Krever arrest i eiendeler

Det er allerede tatt arrest i Opstads hus, hytter og biler, og kommunene krever tilsvarende arrest i Norbergs eiendeler.

Saken var berammet til to dager, men det er uvisst om tidsskjemaet holder. Det skal holdes innledningsforedrag før sakkyndige vitner skal avgi forklaring og det kan også bli aktuelt at en av de to tidligere meglerne skal forklare seg.

I RETTEN: Terra-meglerne (t.h) Harald Nordberg og Knut Anders Opstad (nummer to fra venstre) beskylder for å utnytte kraftkommunenes tillit. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
I RETTEN: Terra-meglerne (t.h) Harald Nordberg og Knut Anders Opstad (nummer to fra venstre) beskylder for å utnytte kraftkommunenes tillit. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling