Terra ødela redningsplan

\'Sparebanken Norge\' kunne reddet kommunene, men Terra lot sjansen gå fra seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sparebank1 Gruppen skal ha diskutert fusjon med Terra Gruppen og en krisepakke som ville reddet kommunene som er rammet av Terra-skandalen, skriver Finansavisen.

Helt fra Terra-skandalen ble kjent offentlig skal ledelsen i Sparebank1 Gruppen ha sett hvilken krise Terra Gruppen var på vei inn i, i motsetning til hva Terra Gruppen skjønte selv. Kilder Finansavisen har snakket med tegner bilde av en defensiv ledelse med manglende vilje og evne til å ta grep for å løse kommunenes problemer.

Halv milliard

Sparebank1 Gruppen skal på dette tidspunktet ha sondert terrenget for en mulig fusjon mellom de to konsernene. I tillegg skal Sparebank1 ha sagt seg villige til å legge et betydelig beløp på bordet for å redde kommunene - rundt en halv milliard, anslår avisa.

Navnet på den store bankfusjonen skulle ha vært \'Sparebanken Norge\', og sammenslåingen ville ha skapt et system av 115 saprebanker, 530 filialer, 1, 25 millioner kunder og en samlet forvaltningskapital på nær 550 milliarder kroner.

I tillegg til beslutningsvegringen, skal det også ha vært motstand mot planene internt i Terra. Blant skal lederne Ola Sundt Ravenstad og Odd Arne Pedersen ha motarbeidet dette fordi de ventet på å bli kjøpt ut av sitt eierskap til Terra Markets. En fusjon kunne ha skapt usikkerhet rundt verdiene av disse aksjene.

Nekter

Alle sentrale aktører i både Terra Gruppen og Sparebank1 Gruppen nekter for å kjenne til denne saken, skriver Finansavisen.

Terra ødela redningsplan

- Dette er ikke realiteter, sier Eldar Mathisen, administrerende direktør i Sparebank1 Gruppen,via sin informasjonsdirektør.