Terra ødela redningsplan

\'Sparebanken Norge\' kunne reddet kommunene, men Terra lot sjansen gå fra seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sparebank1 Gruppen skal ha diskutert fusjon med Terra Gruppen og en krisepakke som ville reddet kommunene som er rammet av Terra-skandalen, skriver Finansavisen.

Helt fra Terra-skandalen ble kjent offentlig skal ledelsen i Sparebank1 Gruppen ha sett hvilken krise Terra Gruppen var på vei inn i, i motsetning til hva Terra Gruppen skjønte selv. Kilder Finansavisen har snakket med tegner bilde av en defensiv ledelse med manglende vilje og evne til å ta grep for å løse kommunenes problemer.

Halv milliard

Sparebank1 Gruppen skal på dette tidspunktet ha sondert terrenget for en mulig fusjon mellom de to konsernene. I tillegg skal Sparebank1 ha sagt seg villige til å legge et betydelig beløp på bordet for å redde kommunene - rundt en halv milliard, anslår avisa.

Navnet på den store bankfusjonen skulle ha vært \'Sparebanken Norge\', og sammenslåingen ville ha skapt et system av 115 saprebanker, 530 filialer, 1, 25 millioner kunder og en samlet forvaltningskapital på nær 550 milliarder kroner.

I tillegg til beslutningsvegringen, skal det også ha vært motstand mot planene internt i Terra. Blant skal lederne Ola Sundt Ravenstad og Odd Arne Pedersen ha motarbeidet dette fordi de ventet på å bli kjøpt ut av sitt eierskap til Terra Markets. En fusjon kunne ha skapt usikkerhet rundt verdiene av disse aksjene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer