Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terra-oppvasken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de åtte kommunene i Terra-saken har brutt kommuneloven, slår fylkesmennene i fire fylker fast. Alle har brutt kommunelovens paragraf 52 som forbyr at kommunene foretar finansinvesteringer som innebærer vesentlig finansiell risiko. Fire av kommunene har også brutt paragraf 54 som forbyr salg av framtidig inntekt fra skatter og avgifter, herunder konsesjonsavgift og eiendomsskatt. I flere av kommunene har saksbehandlingen dessuten vært for dårlig.

Både riks- og lokalpolitikere har krevd at rådmennene i Terra-kommunene bør gå av etter finansskandalen. De har selvsagt et stort ansvar, men det frikjenner ikke de folkevalgte. Kommunalministeren har varslet lovendring slik at landets kommuner ikke lenger får lov til å spekulere med framtidige inntekter, og hun forventer nå at kommunene gjennomgår eget finansreglement og lager rutiner som sikrer at det blir fulgt. Alt dette høres fornuftig ut. Men også finansnæringen må ta et kraftig oppgjør med sine holdninger og produkter. Terra-saken bør være en lærepenge for alle involverte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media