- Terra-saken mye større enn det vi har sett

De fire ordførerne skjerper ordbruken. I møte nå med Kredittilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De fire nordlandskommunene skjerper ordbruken mot Terra,  og mener selv at deres sak mot meklerfirmaet står sterkere enn noen gang.

- Vi vet nå at saken har mye større rekkevidde enn det media og vi hittil har sett. Vi føler oss rundlurt, skriver de fire ordførerne i en felles pressemelding i ettermiddag - etter at de hadde vært i lange møter med sine advokater og på vei til et møte med Kredittilsynet.

Men ingen av ordførerne - Asgeir Almås i Hattfjelldal, Kjell Idar Juvik i Hemnes, Karen Margrethe Kuvaas i Narvik eller Geir Waage i Rana -  har foreløpig lagt fram noen tall om hvorfor Terra-saken «har mye større rekkevidde».

Møtt av et kaotisk presseoppbud ankom ordførerne og representanter for de fire nordlandskommunene sine juridiske rådgivere i formiddag. Hemnes, Hattfjelldal, Rana og Narvik kommuner har alliert seg med meklerfirmaet Pareto Security og advokatfirmaene Lund & Co og Ræder i kampen mot Terra. I dag legges strategien for det videre løpet.

Ordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) i Hemnes kommune bekrefter at ordbruken mot Terra er blitt skjerpet siden saken eksploderte i mediene tidlig i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer