- Terra-saken mye større enn det vi har sett

De fire ordførerne skjerper ordbruken. I møte nå med Kredittilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire nordlandskommunene skjerper ordbruken mot Terra,  og mener selv at deres sak mot meklerfirmaet står sterkere enn noen gang.

- Vi vet nå at saken har mye større rekkevidde enn det media og vi hittil har sett. Vi føler oss rundlurt, skriver de fire ordførerne i en felles pressemelding i ettermiddag - etter at de hadde vært i lange møter med sine advokater og på vei til et møte med Kredittilsynet.

Men ingen av ordførerne - Asgeir Almås i Hattfjelldal, Kjell Idar Juvik i Hemnes, Karen Margrethe Kuvaas i Narvik eller Geir Waage i Rana -  har foreløpig lagt fram noen tall om hvorfor Terra-saken «har mye større rekkevidde».

Møtt av et kaotisk presseoppbud ankom ordførerne og representanter for de fire nordlandskommunene sine juridiske rådgivere i formiddag. Hemnes, Hattfjelldal, Rana og Narvik kommuner har alliert seg med meklerfirmaet Pareto Security og advokatfirmaene Lund & Co og Ræder i kampen mot Terra. I dag legges strategien for det videre løpet.

Ordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) i Hemnes kommune bekrefter at ordbruken mot Terra er blitt skjerpet siden saken eksploderte i mediene tidlig i forrige uke.

- Jeg mener at saken vår står sterkere. Våre rådgivere har jobbet siden onsdag, og jeg håper at vi kan få bekreftet og underbygd påstanden vår om at vi har blitt lurt, sier Juvik.
Ulovlig
Det er opplysninger om at finansproduktene som Terra Securities har solgt til kommunene kan være ulovlige, som gjør kommunene mest optimistiske. Det er forbudt å markedsføre såkalte hedgefond i Norge.

Hemnes-ordføreren har fortsatt et godt håp om å unngå tap for sin kommune, og har full oppmerksomhet mot å finne løsninger på saken. Hva kommunen må gjøre hvis de taper pengene de har skutt inn i kredittmarkedet, er ennå uklart.

- Vi er midt inne i en budsjettprosess, og vi planlegger som om dette ikke skal ha noen innvirkning på den. Så får vi da den utfordringen hvis den kommer. Får vi store tap, er det naturlig at vi også på se på følgene for kommunen, men vi har ikke fokus på det nå, sier Juvik, idet han løper videre til neste møte.


Møter Kredittilsynet
Ifølge NA24 skal kommunene treffe Kredittilsynet allerede mandag ettermiddag, etter at de før helgen ba om et møte.

Kommunene vil på møtet legge fram det de mener er kritikkverdige forhold i markedsføringen av fondene. Kredittilsynet vil ikke bekrefte dette. (NTB).

KVESSER KNIVENE: Rådmann Arne Sørensen i Hemnes utenfor kontorene til advokatfirmaet Lund & Co i Oslo mandag formiddag, der ordførerne i de fire nordlandskommunene som har tapt millionbeløp på Terra Securities, møttes. Kommunene har engasjert to advokatfirmaer som skal presentere et forslag til hvordan kommunene bør håndtere saken videre. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
KVESSER KNIVENE: Rådmann Arne Sørensen i Hemnes utenfor kontorene til advokatfirmaet Lund & Co i Oslo mandag formiddag, der ordførerne i de fire nordlandskommunene som har tapt millionbeløp på Terra Securities, møttes. Kommunene har engasjert to advokatfirmaer som skal presentere et forslag til hvordan kommunene bør håndtere saken videre. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer