Terra-sjefen trekker seg

- Terra har ikke lenger ansvaret for kommunenes lån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terra Securities har i dag slått seg selv konkurs.

Ola Sundt Ravnestad (46), konsernsjefen i Terra Gruppen og styreleder i Terra Securitites, fratrer sin stilling som konsernsjef, opplyser selskapet på en pressekonferanse nå.

- Vi har gjort en del tiltak. Blant annet at Ola Sundt Ravnestad (46), konsernsjefen i Terra, fratrer sin stilling, sier Gabriel Block Watne (48), styreleder i Terra Gruppen, på pressekonferansen.

Konserndirektør Stein Ole Larsen er konstituert som konsernsjef.

En av konsekvensene av at Terra Securities slår seg selv konkurs, er at de fire Nordlands-kommunene taper anslagsvis 350 millioner, opplyser selskapet på pressekonferansen.

Terra Securities har ingen penger til Nordlands-kommunen, opplyser selskapet.

Skal kommunene unngå tvangssalg, må de komme opp med 150-160 millioner kroner i løpet av kort tid, muligens i løpet av dager kun få dager.

Da vil kommunene kunne tape 300 millioner kroner på investeringen i de amerikanske kommunefondene, fordi de da selges for dagens verdi.

PRESSEKONFERANSEN: Terra-ledelsen annonserte at Terra Securities opphører og at konsernsjefen trekker seg på dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
PRESSEKONFERANSEN: Terra-ledelsen annonserte at Terra Securities opphører og at konsernsjefen trekker seg på dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Totalsummen kan bli større, sier advokat Knut Bergo, som er engasjert av Terra og som er regnet som landets fremste ekspert på finansielle derivater.

- Resten ligger nå i hendenen til Citibank. Terra har ikke lenger ansvar for dette lånet, sier Bergo.

Terra innrømmer at de har opptrådt uheldig.

- Vi erkjenner at det er ting som ikke er gjort godt nok, og vi må ta konsekvensene av det, sier styrelederen.

- Vi kan overleve dette, sier styreleder Gabriel Block Watne i Terra Gruppen.

Dagbladet.no kommer med mer

Terra-sjefen trekker seg
TREKKER SEG: Ola Sundt Ravnestad trekker seg som konsernsjef i Terra Gruppen. Han var også styreleder i Terra Securities.