Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terra-tap i New York

Konkursboet til Terra Securities kan ikke kreve erstatning fra Citigroup.

Bostyrer for Terra Securities  konkursbo, advokat Jon Skjørshammer (t.h.), og statsautorisert revisor Halvor Grov pressekonferansen i forbindelse med at konkursboet og kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik saksøker Citigroup Inc. i New York for mer enn 200 millioner dollar. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Bostyrer for Terra Securities konkursbo, advokat Jon Skjørshammer (t.h.), og statsautorisert revisor Halvor Grov pressekonferansen i forbindelse med at konkursboet og kommunene Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik saksøker Citigroup Inc. i New York for mer enn 200 millioner dollar. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Konkursboet til Terra Securities kan ikke kreve erstatning fra Citigroup, men Terra-kommunene kan saksøke den amerikanske storbanken.

Det har en dommer i distriktsdomstolen i New York avgjort, skriver Dagens Næringsliv.

Avgjørelsen er anket til den amerikanske ankedomstolen av Terra.

Det var Citigroup som sto bak pakkene med investeringsprodukter som Terra solgte videre til norske kommuner. Produktene falt i verdi, kommunene tapte til sammen 541 millioner kroner og Terra Securities mistet meglerkonsesjonen og måtte senere begjære seg konkurs.

Terra har stevnet Citigroup med påstand om investeringsbedrageri og et samlet krav på over 1,2 milliarder kroner.

Dommeren i distriktsdomstolen mener at Terra Securities burde ha vært i stand til å innhente tilstrekkelig informasjon til å kunne gjennomskue at Citigroup solgte produkter med langt høyere risiko enn det kjøperen ønsket. Ifølge DN skriver dommeren blant annet at kravet fremmes i etterpåklokskapens lys, og det må derfor avvises.

Derimot er de norske kommunene som investerte i de råtne spareproduktene, ikke å regne som sofistikerte investorer. For dem er det åpnet for å saksøke Citigroup og kreve erstatning, ifølge kjennelsen fra distriktsdomstolen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!