Terra-topper tjente 55 millioner kroner på tre år

- Jeg har ikke ord lenger, sier ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene risikerer å tape 350 millioner kroner eller mer. Fire topper i kriserammede Terra har tjent 55 millioner kroner de siste tre årene.

Ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal, en av de fire berørte kommunene, er provosert:

- Jeg har ikke ord lenger. Og dette har de altså tjent på ting som de åpenbart visste ikke skulle selges til kommuner, sier han til VG.

Han legger til at hva de hardt arbeidende innbyggerne i Hattfjelldal som aldri har levd av å lure andre måtte tenke om Terra-toppene, ikke egner seg på trykk i avisen.

Avisen har gått gjennom inntektene til konsernsjef Ole Sundt Ravnestad, Terra Securities-sjef Svein Erik Nordang og Terra-meglerne Knut Anders Opstad og Harald Nordberg, som er de to som har solgt inn de skandaliserte produktene til kraftkommunene.

De tre siste årene har de fire tjent 54,9 millioner kroner. Av dette har meglerne Opstad og Nordberg dratt inn henholdsvis 6,8 og 7,1 millioner kroner.

Ingen av de fire har ønsket å kommentere opplysningene overfor avisen, men Ravnestads rådgiver Jan Erik Fåne sier at med i regnestykket bør det også fremkomme hva Ravnestad har tapt på konkursen i Terra Securities. Ravnestad satt med 14,5 prosent av aksjene i selskapet.

NTB

OLA SUNDT RAVNESTAD: En av Terra-toppene som hadde svært god lønn. Foto: Scanpix
OLA SUNDT RAVNESTAD: En av Terra-toppene som hadde svært god lønn. Foto: Scanpix Vis mer