Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terromistenkte kinesere i USA

FBI ettersøker disse fire kineserne, for å ha planlagt å sprenge en radioaktiv bombe i Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FBI ettersøker nå kineserne Xiujin Chen, Guzhi Lin, Zengrong Lin, og Wen Quin Zheng etter at de angivelig har truet med å sprenge en såkalt skitten bombe i Boston, skriver Aftonbladet.

Derfor har FBI valgt å gå ut med fullt bilde og navn av de fire, som er på frifot i USA. Men trusselen skal være ubekreftet, og ikke helt tydelig. FBI vet for eksempel ikke hva målet for den skitne bomben er.

Frykter radioaktivt materiale

- Tipset er så presist at det til ogmed angir hvor de fire ble satt av. Det er New York. Tipset identifiserer også hvor trusselen er rettet, og det dreier seg om Boston, sier guvernøren i Massachusetts, Mitt Romney.

Ifølge tv-stasjonen ABC går politiet i Boston nå rundt med geigertellere for å måle radioaktivitet. De frykter at bomben er skitten, det vil si at den i tillegg til sprengstoff inneholder radioaktivt materiale.

Ifølge CNN skal de fire kineserne være kjemikere som tok seg inn i USA fra Mexico, skriver Aftonbladet. Det er uklart hvorfor de fire skal ønske å detonere en bombe i USA.

Les mer i The Houston Chronicle

PÅ VEI TIL BOSTON? FBI tror de fire terrormistenkte kineserne er på vei fra New York til Boston. Foto: Scanpix
PÅ VEI TIL BOSTON? FBI tror de fire terrormistenkte kineserne er på vei fra New York til Boston. Foto: Scanpix Vis mer
TERRORMISTENKT: Disse fire kineserne skal ha planlagt å sprenge en skitten bombe i Boston.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media