Terror-arrestasjon etter massakren i Egypt

KAIRO: Egyptisk politi har arrestert 45 personer som er mistenkt for å ha hatt befatning med massakren i Luxor mandag, hvor 68 mennesker ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De arresterte tilhører ifølge politiet den ytterliggående islamske organisasjonen Gamaa Islamiya, som gjennomførte terroraksjonen, og de ble arrestert i går da politiet foretok en omfattende razzia i byen Badari og landsbyer i nabolaget.

Tiltak

Regjeringen i Egypt har besluttet å sette i verk nye tiltak for å beskytte utenlandske turister i landet. Turismen er en av Egypts viktigste inntektskilder.

Myndighetene er blitt konfrontert med påstander om at sikkerhetsopplegget sviktet da de 58 turistene ble meiet ned og drept i Kongenes dal på østsiden av Nilen mandag. Seks av terroristene ble også drept i skuddvekslingen som fulgte.
Badari, 400 kilometer sør for Kairo, er hjembyen til Medhat Abdel Rahman, som politiet mener kan ha medvirket til aksjonen mandag.

Farlig

Abdel Rahman kom nylig tilbake til Egypt etter å ha oppholdt seg i Sudan og Pakistan, og han møtte andre medlemmer av Gamaa Islamiya før aksjonen tidligere i uka.

Innenriksminister Habib Adeli betegnet i går Abdel Rahman som en av Egypts farligste terrorister og sa at mannen var innblandet i 12 aksjoner mot politiet i Asyat i 1992 og 1993. (NTB)