Terror-frykt i Moskva

Russisk politi og sikkerhetstjeneste er i høyeste beredskap, og frykter at flere terror-bomber skal eksplodere. 58 mennesker ble drept, blant dem sju barn, og et ukjent antall er fortsatt savnet i ruinene etter gårsdagens bombe-eksplosjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands føderale sikkerhetstjeneste (FBS), det beryktede KGBs arvtaker, konkluderte i går kveld med at det var en kraftig bombe som forsårsaket eksplosjonen i Gurjanov-gaten, der en ni etasjers boligblokk ble lagt i ruin.

- Det er bekreftet at dette var en terror-handling, og vi må innse at ekkoet fra krigen i Dagestan nå lyder her i Moskva, sa Moskvas borgermester Jurij Lusjkov i går kveld.

Han viste til opplysningene fra FSB, om at det var spremgstoff som forårsaket eksplosjonen og ikke en gass-lekkasje som først antatt.

3-400 kilo

- Det var en stor mengde industrielt framstilt sprengstoff, trolig 3-400 kilo, eller en blanding av eksplosive stoffer, som eksploderte i boligblokken, opplyste en FSB-talsmann.

FSB mener eksplosjonen oppsto i en butikk i annen etasje, men er fortsatt usikre på hvordan den ble utløst. Lutsjkov antydet i går kveld at bomben kunne ha vært tidsinnstilt.

FSB skal alt ha identifisert flere mistenkte og laget skisser av hvordan de ser ut.

(NTB-Reuters)