Terror i Amerika

NEW YORK (Dagbladet): Furrows føyer seg inn i rekken av amerikanske ekstremister, rasister og nazister, eller rett og slett forvirrede mennesker, som på overflaten er mer eller mindre greie samfunnsborgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak fasaden skjuler det seg forskrudde einstøinger som plutselig bestemmer seg for å dra på sine helt private korstog mot regjering, andre raser, homofile eller mennesker som lever et liv som truer einstøingenes verdensbilde. Alle har lett tilgang til våpen, og med pervertert filosofi produsert av hatgruppers internettsider i ryggen, utløses volden som omsettes til heltegjerninger i einstøingenes hoder.

Det er lite som tyder på at hatgruppene organiserer denne volden slik FBI i mange år har fryktet. Hele poenget er at hver mann, for det er som regel hvite, høyreekstremister av hankjønn, handler alene. Ingen kan infiltrere et enkelt individ. Det er lettere å forsvinne, og ingen vet når og hvor voldshandlingene vil komme. Hatgruppene toer sine hender og er såkalt uskyldige. Terror i Amerika er blitt vrengebildet av den absolutte individualisme. Uten sammenlikning for øvrig er det et tankekors at våre hjemlige politikere Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm reiser rundt og snakker om innvandrere som parasitter. Det er slik hatgruppene i USA fungerer. Bare på et mye mer brutalt plan.

  • Noen av terroristene har lagt sin elsk på abortklinikker og leger som utfører lovlig abort. En av USAs mest ettersøkte, Eric Rudolph, står bak bombeangrep på flere abortklinikker. Personell er drept, men Rudolph er fremdeles på rømmen. Han er iallfall ikke funnet i Nord-Carolinas skoger hvor FBI har hatt en menneskejakt uten sidestykke det siste året. Da en abortlege i delstaten New York ble skutt ned og drept i fjor høst, ble det stilt spørsmål ved de mest høyreekstreme i det republikanske partiet. Ledende politikere som Trent Lott og andre på Capitol Hill omtale abortleger nærmest som mordere. Spørsmålene man stilte var om de utløser volden og legitimerer terrorangrepene.
  • Buford Furrow var sint og arbeidsløs. Han hadde kontakt med nazigruppa White Aryan Resistance (WAR), og var tidligere gift med en kvinne i Ku Klux Klan. Han var en forstyrret einstøing som falt for hatgruppenes romantisering av den ensomme kriger som kjemper mot regjering, jøder og minoriteter.

De to ungdommene på Columbine High School i Denver, som i vinter skjøt ned og drepte 12 elever, en lærer og seg selv, utførte handlingen på Hitlers bursdag. De to outsiderne brukte nazifilosofi fra hatgruppenes internettsider for å hate noen mer enn de hatet seg selv. Den verste terrorhandling utført på amerikansk jord, bombingen av en føderal bygning i Oklahoma City i 1995, drepte 168 mennesker. To «ensomme krigere» med nazifilosofi i ryggen er dømt for terrorhandlingen.

  • Hatgruppene lener seg ofte mot en kristendom som støtter opp om rasismen de har valgt. WAR kaller det Christian Identity og forklarer jødehatet med at jødene er Satans barn. Eva avlet barn med Satan, heter det. Selv er de etterkommere av barn Eva avlet med Adam. Listen er lang over hatgruppers sinnssyke religiøse tolkninger, og det finnes litteratur som rettferdigjør rasisme man ikke trodde var mulig. Og rasismen rører seg også blant svarte. Khallid Muhammad er antisemitt og oppfordrer til drap på hvite. Han ble kastet ut av Louis Farrakhans Nation of Islam, men har organisert sin egen hatgruppe.
  • Tidligere har man trukket på skuldrene av hatgruppene. De har vært små og ubetydelige. Nå er uroen til å ta og føle på i barnehager, skoler og på arbeidsplasser i USA. De siste årenes økende antall enmannsterrorister er en trussel amerikanerne har begynt å ta alvorlig. Og blant USAs ledere frykter mange at denne perverterte individualisme også skal svekke USAs posisjon som det ledende kapitalistiske land.

- Hva skal du bli når du blir stor da, gutten min? spør en mann et lite barn i en politisk tegning. - Levende, svarer gutten.