Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror-mistenkt rømmer med sine barn

DUBLIN (NTB-AFP): Mannen som påstås å lede gruppen bak terror-bomben i Omagh forrige helg, Michael McKevitt, har rømt fra sitt hjem sammen med sin samboer og deres tre små barn. Paret frykter for barnas sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McKevitt ga beskjed før han dro til den katolske pateren, Desmond Campbell, og ba ham om å videreformidle at han ikke har noe med bomben i Omagh å gjøre. Gruppen han er leder for, «Det virkelige IRA», påtok seg ansvaret for bomben.

McKevitt (49) forlot sitt hjem i Dundalk på grensen til Irland sammen med samboer Bernadette Sands McKevitt, søster av IRA-mannen Bobby Sands, som sultestreiket seg til døde i 1980.

I Dundalk er folk i harnisk på grunn av stempelet byen har fått som hovedbase for «Det virkelige IRA». I kveld og lørdag, på dagen en uke etter at Omagh-bomben smalt, vil innbyggerne arrangere folkemøte og demonstrasjonstog for å markere sin avstand til alle forbindelser som måtte være mellom deres by og enhver form for terror-aktiviteter.

McKevitt er leder for Uavhengighetsbevegelsen for de 32 fylker, en ytterliggående republikansk gruppe som har sin base i Dundalk og som politiet hevder er Det virkelige IRAs politiske fløy. Dette benekter gruppen selv.

McKevitt og hans samboer benekter også enhver forbindelse til bomben i forrige uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!