Terror-mistenkt truer Sverige

Vil straffe Sverige dersom han blir utlevert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hvis Sverige utleverer meg til til et annet land får det skylde på seg selv. Da kommer Sverige til å bli straffet med den største straffen, truer mannen.

FBI mistenker den 39 år gamle svensk-libaneseren for å være innvolvert i bombeaksjonene i London. Han beskrives som meget farlig.

Ifølge Ekspressen mener FBI at han i 1999 kjøpte en gård sammen med Haroon Rashid Aswat, en britisk statsborger som ble arrestert i Pakistan, mistenkt for å være mesterhjernen bak Londonbomingene.

Drev terror-trening

På gården skal de angiveligvis 39-åringen og Aswat drevet trening med ulike typer våpen og kjemisk krigføring var en del av undervisningen.

Han innrømmer å ha vært i USA i 1999, men nekter for å ha noe tilknytningen til gården som lå i Oregan-området.

- Ja, jeg reiste til USA da, men var ikke i Oregan. Jeg reiste med familien min på en to-måneders ferie, sier den terror-mistenkte svensken.

Han jages nå av amerikansk og britisk etterretning.

Ekspressen møter han på hemmelig adresse i en by sør i Sverige.

39-åringen ser på seg selv som Al-qaida-sympatisør og hyller selvmordbomberne i London.

- De er martyrer og jeg håper jeg også blir martyr en dag. De er ikke terrorister, proklamerer svensken.

Den terrormistenkte mannen sier Londonbombene kan være gjengjeldelse for britenes engasjement i Irak og snakker varmt om Al-qaida-lederen Osama bin Laden.

- Angrepene i London kan være en reaksjon på det som hender i Irak. Hvert land som er innvolvert i krig mot muslimer kan lide samme skjebne.

- Jeg elsker sjeik bin Laden. Han er en troende muslim, en ekte mujahed (religiøs kriger red.anm).

Mannen er tidligere dømt for grovt våpenbrudd, etter at SÄ PO fant to håndvåpen og ett gevær hjemme hos han. Under ransakningen fant politiet dessuten CD-plater med Al-qaida-propaganda og formler på hvordan man lager hjemmelagede bomber.

IKKE TERRORISTER: - De er martyrer og jeg håper jeg også blir martyr en dag, sa 39-åringen til Expressen.