AMATØRBOMBE: Den potensielt svært kraftige bilbomben var amatørmessig satt sammen. Derfor gikk det ikke etter planen for terrortatte Faisal Shahzad (30). Nå knyttes en lokal eks-Telenor-ansatt i Pakistan til terroraksjonen. Foto: AP/New York Daily News/Alfred Giancarli/SCANPIX
AMATØRBOMBE: Den potensielt svært kraftige bilbomben var amatørmessig satt sammen. Derfor gikk det ikke etter planen for terrortatte Faisal Shahzad (30). Nå knyttes en lokal eks-Telenor-ansatt i Pakistan til terroraksjonen. Foto: AP/New York Daily News/Alfred Giancarli/SCANPIXVis mer

- Terror-pågrepet pakistaner jobbet ikke i Telenor

Var tidligere ansatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mannen som er pågrepet i Pakistan i forbindelse med det mislykkede bombeangrepet i New York denne måneden, er ikke lenger ansatt i Telenor, opplyser selskapet.

- Vi har i dag fått bekreftet hvem denne personen er. Vedkommende har tidligere vært ansatt i Telenor, men ikke på en god stund, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til NTB.

Fire personer ble fredag pågrepet i Pakistan fredag for å ha bånd til pakistanskamerikaneren Faisal Shahzad, som ble pågrepet i New York like etter det mislykkede bombeforsøket.

Den amerikanske avisa The Wall Street Journal skrev at én av de fire var leder ved en lokal Telenor-avdeling.

- Men dette er altså ikke riktig, sier Lessum.

Faisal Shahzad har innrømmet å ha stått bak det mislykkede angrepet i New York 1. mai. Bilen som var parkert på Times Square var fullpakket med sprengstoff og lunter, samt kjemikalier og propangass.

NTB