Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror sender bibelsalg til himmels

Bokhandlere melder om enorm etterspørsel etter religiøse skrifter siden terrorangrepene mot USA 11. september. Også kirkebenkene fylles opp. - En påminnelse om at tilværelsen er skjør, sier kapellanen Dagbladet.no har snakket med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av både Bibelen og Koranen vært rekordstort over store deler av verden etter terrorangrepene for seks uker siden. Det har også vært en økt etterspørsel etter generelle innføringsbøker om Islam, melder nyhetsbyrået Ananova.

Utsolgte bokhyller

Også i Norge merkes en sterk økning i pågangen etter utvalgt litteratur. Hos Norli Bokhandel i Oslo er det en dramatisk økt etterspørel etter all litteratur om ulike religioner, og av salgstallene går det fram at salget av Koranen øker mer enn av Bibelen. Folk vil også lese mer om terrorrisme, Afghanistan og Taliban-bevegelsen.

- Alt selges ut etter to dager. Det er venteliste på alt som kommer om disse emnene, til tross for nyopptrykk og framskyndelse av produksjonsdatoer, sier Inge Pommerel, seksjonsleder for Historie og samfunn ved Norli Bokhandel, til Dagbladet.no.

Populære spådommer

Horder av mennesker vil også ha fatt i Nostradamus' myteomspunne tekster, som etter sigende skal forutse verdens undergang.

Utdrag fra disse tekstene ble for øvrig hyppig manipulert og spredt per e-post i dagene etter terroranslagene mot Washington og New York.

Søker svar

Også i kirker og moskéer merkes en økt interesse for religion etter terrorangrepene og de påfølgende krigshandlingene mot Afghanistan.

- Vi merker et klart behov for at Kirken er der, sier kapellan Hjalmar Kjelsvik ved Vestre Aker Menighet i Oslo til Dagbladet.no.

Kjelsvik opplever at flere mennesker henvender seg til ham for å ta opp det han kaller «de store spørsmålene» - spørsmål knyttet til liv og død, og til tro og tvil.

- Hendelsene 11. september var en påminnelse om hvor skjør tilværelsen egentlig er, sier han.

Ifølge The Daily Telegraph registrerte St. Paul's Cathedral i London en dobling i antallet besøkende de første ukene etter 11. september. I dag er fremdeles menigheten 30 prosent større enn den var før angrepene på USA.

Katolske kirker og jødiske synagoger melder også om økt tilslutning.

... SELGER OGSÅ: Etterspørselen etter Bibelen går også opp.
SELGER: Salget av Koranen - muslimenes hellige bok - har gått drastisk opp i den vestlige verden i løpet av ukene etter terrorangrepene.
Hele Norges coronakart