Terror-siktede fengslet for fire nye uker

To av de tre mennene som er siktet for å skulle slutte seg til terrorgruppa ISIL, ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker i Oslo tingrett.

MEDHOLD:  PST fikk medhold av Oslo tingrett, og to menn som er terrorsiktet ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker. - Etterforskningen pågrå for fullt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
MEDHOLD: PST fikk medhold av Oslo tingrett, og to menn som er terrorsiktet ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker. - Etterforskningen pågrå for fullt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i slutten av mars at Politiets sikkerhetstjeneste slo til mot en leilighet i Bærum og arresterte to brødre av etnisk albansk opprinnelse. Samtidig ble en 29 åring pågrepet på Grønland i Oslo. Mannen som er født i Somalia, og brødrene ble siktet for terror.

Aksjonen var en nøye planlagt operasjon av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi mener de hadde planer å slutte seg til terrorgruppa ISIL i Syria i løpet av kort tid, sa avdelingsdirektør Jan Glent i sikkerhetspolitiet til Dagbladet etter arrestasjonen.

I går ble den eldste broren - en 27-åring - og somalieren varetektsfengslet for nye fire uker med brev- og besøkskontroll i Oslo tingrett.

Den yngste broren - 24-åringen - er nå løslatt. Han er fortsatt siktet i saken.

De tre mennene er alle norske statsborgere.

PST har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at de tre mennene er kjent for PST fra tidligere, og at tilhører et radikalt islamistisk miljø, som har tilknytning til ekstremist-gruppa Profetens Ummah.

- Etterforskningen pågår for fullt, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

De to brødrene - som har etnisk albansk opprinnelse - har tidligere mistet en bror under kamper i Syria. Broren hadde sluttet seg til ISIL (The Islamic State in Iraq and the Levant). Terrorgruppa er regnet for å være en av de mest voldelig og farligste terrororganisasjonene i verden.

al-Qaida har tidligere brutt forbindelsen med ISIL, angivelig fordi ISIL er for hensynsløse og voldelige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer