Terror-siktet nordmann: Slipper unna - fordi han er norsk statsborger og drapene er foreldet

56-åringen som er etterlyst for terrordrapene i Paris, slipper unna. Han ble i 1997 norsk statsborger, og saken er etter norsk lov er foreldet.

TERRORMISTENKT: En 56 år gammel nordmann mistenkes av franske myndigheter for å sta bak et terrorangrep i Paris i 1982. Foto: Tomm W. Christiansen
TERRORMISTENKT: En 56 år gammel nordmann mistenkes av franske myndigheter for å sta bak et terrorangrep i Paris i 1982. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 56 år gamle palestineren som er bosatt i Skien, og etterlyst av franske myndigheter for terrordrapene i Paris i 1982, slipper straffeforfølgelse. Etter norsk lov er terrordrapene foreldet, og Norge utleverer ikke norske statsborgere til andre land.

- Frihavn? Mannen som franske myndigheter nå mener de kan bevise var med på det blodige terrorattentatet mot den jødiske restauranten i Paris i 1982 — hvor seks personer ble drept og over 20 skadet — kan trolig nyte friheten i Norge. Til tross for at franske myndigheter skal ha sikre bevis som knytter 56-åringen til terrorisme.

Problemet for norske myndigheter — som ikke er interessert i at Norge skal bli en internasjonal frihavn for terrorister at 56-åringen har vært norsk statsborger i snart 18 år, og det skal mye til før Norge utleverer egne statsborgere til en annen nasjon.  Forbrytelsen er også foreldet i Norge, noe som gjør det juridisk umulig å utlevere 56-åringen til Frankrike.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste ønsker ikke å kommentere selve saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer