Tyrkias angrep

Terror-toppene som kan være på rømmen

785 personer med forbindelse til ekstremistgruppa IS har flyktet fra en leir i byen Ain Issa i Syria, ifølge kurdiske myndigheter. Disse kan være blant dem.

FRYKTER MOBILISERING: Fangeleirene, fengslene og flyktningeleirene er én side av saken – og rømninger vil ventelig forekomme, sier midtøsten-ekspert ved NTNU, Jo Jakobsen, til Dagbladet. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix
FRYKTER MOBILISERING: Fangeleirene, fengslene og flyktningeleirene er én side av saken – og rømninger vil ventelig forekomme, sier midtøsten-ekspert ved NTNU, Jo Jakobsen, til Dagbladet. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia innledet onsdag en militæroffensiv i de kurdiskkontrollerte områdene av Nord-Syria, noe som umiddelbart skapte frykt for at IS-krigere skulle komme på frifot.

Kurdiske myndigheter hevder nå at til sammen 785 personer med forbindelse til ekstremistgruppa IS har flyktet fra den aktuelle leiren i byen Ain Issa i Syria. Fangene skal ha angrepet portene etter at leiren ble rammet av et artilleriangrep søndag.

To dager tidligere, fredag, skal også fem IS-fanger ha rømt fra et kurdiskdrevet fengsel i Nord-Syria etter at området ble utsatt for et tyrkisk bombeangrep.

Terrorangrepet i Nice

Den 34 år gamle franske konvertitten, Adrien Guihal, er blant dem man vet har sittet fengslet i et kurdiskdrevet fengsel i Syria siden han ble pågrepet for halvannet år siden, ifølge Berlingske.

Han ble terrorsiktet av franske myndigheter for flere år siden, og har vært ettersøkt av politiet.

Det stoppet ham imidlertid ikke fra å reise til Syria i 2015, skriver avisa.

Guihal er en del av det beryktede Artigat-nettverket, som står bak en rekke terrorangrep i Frankrike. Han har blant annet, på vegne av IS, tatt ansvaret for terrorangrepet i Nice i 2016, der 86 personer ble drept, og 400 ble skadd, ifølge franske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer