Terror-trusler i Nord-Irland

PORTADOWN (NTB-DPA-AFP): Den protestantiske UVF-militsen sier det nordirske politiet vil bli terrormål hvis de griper inn mot dagens parade i Drumcree.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Nord-Irland har i flere dager forberedt seg på sammenstøt mellom innbitte protestanter og provoserte katolikker når Orangeordenes medlemmer skal marsjere i Portadown i dag.

Ordenen har sagt de vil marsjere gjennom gatene i katolske deler av Portadown tross myndighetenes forbud.

I en melding ringt inn til en av Nord-Irlands aviser, sier Ulsters frivillige styrke (UVF) at dersom politiet angriper medlemmer av Orangeordenen vil de oppfatte det som en krigserklæring. UVF har bånd til Det progressive unionistpartiet (PUP), som støtter fredsavtalen og har to representanter i det nye provinsparlamentet i Nord-Irland.

Politiet blokkerer nå de katolske gatene Orangeordenen vil marsjere gjennom. De har reist barrikader i gatene, og piggtrådgjerder som skal gjøre det umulig for Orangeordenen å ta seg inn i de katolske områdene.

- Myndighetene har fått stedet til å se ut som en regulær krigssone, kommenterte leder for Orangeordenen i Portadown, Denis Watson.

Den uavhengige marsjkommisjonen har beordret Drumcree-marsjen å ta en annen rute for å unngå at det ender med sammenstøt og voldopptøyer, men Orangeordenen nekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer