Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroraksjon mot luksushotell i Libya: Politiet stormet hotellet etter gisselaksjon

Sprengte bilbombe og angrep hotell i Tripoli. Minst åtte personer drept.

- GISSELSITUASJON:  Flere bevæpna menn har forskanset seg på et luksushotellet Corinthia i Tripoli sentrum. Foto: Mahmud Turkia / AFP Photo / NTB Scanpix
- GISSELSITUASJON: Flere bevæpna menn har forskanset seg på et luksushotellet Corinthia i Tripoli sentrum. Foto: Mahmud Turkia / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre bevæpna menn stormet i dag formiddag et luksushotell i Tripoli, Libyas hovedstad.

Politiet har nå kontroll over situasjonen og melder at fem utlendinger er drept i terrorangrepet. Libyas statsminister, Omar al-Hasi, var på hotellet ifølge The Libya Observer, men statsministeren klarte å komme seg unna.

Minst åtte personer skal være drept i angrepet, melder Reuters.
 
Stormet luksushotell De væpna mennene skal ha sprengt en bilbombe utenfor hotellet før de tok seg inn, drepte tre vakter og tok gisler. Flere gjester skal ha klart å rømme før terroristene forskanset seg.

Sikkerhetsstyrker stormet hotellet etter en tids gisselaksjon. Hotellet skal være populært blant turister og internasjonale journalister. Lokale medier har meldt at terroristene kan ha tatt flere «viktige» gisler.

The Libya Observer skrever at to av terroristene ble drept da politiet stormet hotellet. Det er uklart om det nå totalt er ti drepte, med de tre vaktene, fem utlendingene og to terroristene, eller om noen av disse overlapper hverandre.

Hevder IS står bak En libysk terrorgruppe med tilknytning til Den islamske stat (IS) har ifølge flere medier tatt på seg ansvaret for angrepet. Men andre libyske medier skriver at minst en av gjerningsmennene var tilknyttet det tidligere Khadafi-regimet.

Jihadistgruppen Shura Shabab al-Islam (MMSI), som har sverget troskap til IS, kontrollerer til dels havnebyen Derna nord i Libya. Flere andre jihadistgrupper opererer også i byen, som er påstått innlemmet i «kalifatet» til Den islamske stat (IS).

GIKKT TIL ANGREP:  Sikkerhetsstyrker har her omringet Corinthia-hotellet i Tripoli sentrum. Foto: Mahmud Turkia / AFP Photo / NTB Scanpix
GIKKT TIL ANGREP: Sikkerhetsstyrker har her omringet Corinthia-hotellet i Tripoli sentrum. Foto: Mahmud Turkia / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge CNN har en islamistgruppe skrevet på sosiale medier at angrepet er hevn for terrortiltalte Abu Anas al-Libi, som døde i USA i januar i år. Han var tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av flere terrorangrep og anklaget for å ha tilknytning til al-Qaida. Saken hans skulle etter planen opp i retten i USA nå i januar.

Randen av borgerkrig Libya har nå to rivaliserende regjeringer og nasjonalforsamlinger og landet er svært preget av det høye konfliktnivået.

Omar al-Hasi er altså statsminister i en av disse to regjeringene, som nå styrer hovedstaden Tripoli. Bak al-Hasis regjering står gruppa Libya Dawn. Regjeringen til den internasjonalt anerkjente statsministeren, Abdullah al-Thinni, holder til i Tobruk - øst i Libya.

Det har ikke lyktes å oppnå stabilitet i landet, etter at NATO-styrker bombet Tripoli og drepte landets diktator i 2011.

Ifølge BBC mottok hotellet en trussel for noen dager siden, hvor de ble bedt om å evakuere hotellet.