SPERRET AV: Området rundt kjøpesenteret er sperret av. Foto: <a herf="https://twitter.com/will90LFC">Will90LFC</a>
SPERRET AV: Området rundt kjøpesenteret er sperret av. Foto: <a herf="https://twitter.com/will90LFC">Will90LFC</a>Vis mer

Terroralarm i Brussel: Pågrep mann ved kjøpesenter, fryktet han hadde bombebelte

Området ble sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Brussel sperret av et område rundt kjøpesenteret City 2 i byen, og arresterte en mann de fryktet hadde eksplosiver på seg i dag tidlig, melder blant annet avisa Het Niewsblad.

Rett etter kl. 09 meldte nyhetsbyrået Reuters at politiets undersøkelser viste at mannen ikke hadde eksplosiver på seg. AFP melder at mannen hadde et falsk bombebelte på seg.

- Situasjonen er under kontroll, sier statsminister Charles Michel til Het Niewsblad.

Politiet aksjonerte etter at de fikk inn en melding kl. 05.30 lokal tid om en «mistenkelig situasjon», skriver avisa Le Soir.

RTBF melder at mannen selv ringte politiet, og at han hadde det som så ut som et bombebelte på seg, men at det var uklart om det var ekte.

Statsminister Michel satt i et krisemøte sammen med andre medlemmer av regjeringen i morgentimene i dag, ifølge belgiske medier.

I helga ble to personer arrestert i en rekke politiaksjoner i Belgia. Tre av dem ble varetektsfengslet, siktet for «forsøk på drap ved terrorisme». Aksjonen kom etter at politiet fikk opplysninger om at det var planlagt terroraksjoner i forbindelse med kampen mellom Belgia og Irland under fotball-EM, skriver NTB.

Samtidig skrev Le Soir at bakgrunnen for pågripelsene var en avlyttet telefonsamtale om et nært forestående angrep i Brussel.

Brussel ble i mars rammet av et terrorangrep hvor 31 personer ble drept.

Saken oppdateres