Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terroralarm i Sotsji: Svart enke er i OL-byen

Hun halter, har et 10 cm. langt arr i ansiktet, og kan ikke bøye albuen.

ETTERLYST: Ruzana Ibragimova er enke etter en mann som er drept av russiske sikkerhetsstyrker som terrorist. Hun er nå etterlyst - her fra plakater i OL-byen. Foto: AFP / NTB Scanpix
ETTERLYST: Ruzana Ibragimova er enke etter en mann som er drept av russiske sikkerhetsstyrker som terrorist. Hun er nå etterlyst - her fra plakater i OL-byen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruzana Ibragimova er enke etter en mann som er drept av russiske sikkerhetsstyrker som terrorist.

Hun er også kjent som Salima, hun har vært i avhør hos russisk politi, og hun «halter lett, albuen bøyer seg ikke, og hun har et ti cm. langt arr på det venstre kinnet», ifølge Blogsochi.ru. OL i Sotsji åpner 7. februar.

Redd for panikk Det er redaktøren av Blogsochi.ru, Aleksandr Valov, som i går skrev at Salima kom til Sotsji 10. eller 11. januar. Valov sier at han har tre kilder for at Salima er i Sotsji, to fra sikkerhetsorganar, og en fra rådhuset i Sotsji. Salima skal ha blitt observert på hovedgata Sovjetskaja Ulitsa.

Det stilles nå spørsmål ved sikkerheten i Sotsji etter at en så prominent mistenkt terrorist som Salima skal ha sluppet inn i den nærmest beleirede OL-byen Sotsji.

- Politiet er redd for å skape panikk når slik informasjon blir offentlig, sier Valov til The Moscow Times.

En vestlig journalist skal også ha sett en etterlyst-plakat i resepsjonen i et hotell i Sotsji, med bilde av Salima. Tilsvarende etterlysninger skal også ha blitt sendt til sikkerhets-sjekkpunktene inn til OL-byen.

Ødelegge Putins baby OL i Sotsji er det store prestisjeprosjektet til Russlands president Vladimir Putin. Mer enn 50 milliarder dollar - mye mer enn noe annet OL har det kostet - har det kostet. Samtidig er Putin det fremste hat-objektet for radikale islamister i Russland, etter at han startet den 2. tsjetsjenske krig i 1999, og knuste islamistenes faktiske selvstyre i Tsjetsjenia.

Etter det har Russland opplevd en rekke grusomme og spektakulære terroraksjoner som har krevd mange hundre liv.

Terrortrusselen mot OL i Sotsjo ble ytterligere forsterker av to terroraksjoner 29. og 30. desember i byen Volgograd, der til sammen 34 mennesker ble drept.

I går tok ei gruppe som kaller seg Vilayat Dagestan på seg ansvaret for aksjonene. I sommer lovte sjefen for de ytterliggående islamistene i Nord-Kaukasus, Doku Umarov, å gjøre alt han kunne for å stanse OL i Sotsji. Snaue to uker før OL i Sotsji åpner er det terror man snakker om i Sotsji, ikke idrett.

KLAR TIL OL: President Vladimir Putin er klar til OL. Det kan terrorister også være. AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / POOL /ALEXEI NIKOLSKY Scanpix
KLAR TIL OL: President Vladimir Putin er klar til OL. Det kan terrorister også være. AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / POOL /ALEXEI NIKOLSKY Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!