TRE EKSPLOSJONER: To personer er pågrepet etter tre eksplosjoner i den thailandske hovedstaden i dag. Fem personer ble skadd. Foto: AFP PHOTO / Nicolas Asfouri / Scanpix
TRE EKSPLOSJONER: To personer er pågrepet etter tre eksplosjoner i den thailandske hovedstaden i dag. Fem personer ble skadd. Foto: AFP PHOTO / Nicolas Asfouri / ScanpixVis mer

Terroralarm i turistområde etter Bangkok-eksplosjoner

- De har kalt inn alle polititjenestemenn, marinen og turistpolitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er innført høyeste terrorberedskap flere steder i Thailand etter at tre bomber gikk av i Bangkok i dag.

Ett av stedene hvor thailandske myndigheter har innført økt terrorberedskap, er turistområdet Pattaya, 15 mil fra den thailandske hovedstaden, skriver den svenske avisa Expressen.

- Store militærstyrker - De har kalt inn alle polititjenestemenn, marinen og turistpolitiet. Det kommer til å være rundt 1500 mann ute i kveld, sier Johan Lökken ved det svenske turistpolitiet til Expressen.

Han befinner seg for øyeblikket i Pattaya, og opplyser til den svenske avisa at også store militærstyrker vil være på plass i sentrum der i dag.

En iransk mann ble hardt skadd tidligere i dag da en bombe han hadde med seg sprengte da han prøvde å kaste den mot politiet. Like før var det en eksplosjon i huset mannen leier med to andre iranere i Ekamai midt i Bangkok.

Sprengte bort beinet De to andre mennene kom seg unna etter eksplosjonen, mens den tredje prøvde å få tak i drosje.

Ifølge Reuters fortalte en taxisjåfør til thailansk TV at en mann kastet en bombe mot bilen hans. Det skal ha skjedd etter at taxisjåføren nektet mannen i å sitte på fra åstedet hvor den første bomben gikk av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En talskvinne for thailandske myndigheter forteller at politiet gjorde forsøk på å arrestere mannen, men at han da prøvde å kaste en bombe mot dem.

- Bomben gikk av for tidlig og sprengte bort det ene beinet hans før vi fikk gjort noe, sier Thitima Chaisaeng til Reuters.

Fem personer ble skadd i eksplosjonene, i tillegg til den iranske mannen. Thailandske myndigheter prøver å finne ut hvorvidt eksplosjonene var organisert, og eventuelt av hvem, skriver den britiske avisa The Guardian.

Populært feriested Thailand er et populært feriested blant nordmenn. Utenriksdepartementet (UD) har ikke noe eksakt tall over hvor mange nordmenn som befinner seg i Thailand, ettersom det ikke er noen registreringsplikt for nordmenn som reiser på ferie dit.

UD viser i kveld til sine offisielle reiseråd.

I forrige måned gikk UD og USAs ambassade ut med en advarsel om terrorfare for turister i Bangkok. Her anbefaler de å være på vakt og holde seg unna store folkesamlinger.

UD fraråder også reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla.

Dagens eksplosjoner skjer dagen etter bombeangrepene mot de isralske ambassadene i Georgia og India, hvor Israel anklaget Iran for å stå bak. Iran nektet på sin side å ha noe med det å gjøre.

Thailandsk politi avviser at det er en sammenheng mellom dagens hendelser og arrestasjonen av en libanesisk mann i Bankok i januar.

SOL OG STRAND: Pattaya er et populært turistområde i Thailand.

Foto: Reuters / Chaiwat Subprasom / Scanpix
SOL OG STRAND: Pattaya er et populært turistområde i Thailand. Foto: Reuters / Chaiwat Subprasom / Scanpix Vis mer