Terroralarm mot norsk fly

Flypassasjerene trodde ikke sine egne øyne da en jagerpilot kunne se inn i kabinen på SAS-flyet som var på vei til Norge fra Malaga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da bakken ikke oppnådde kontakt med det norske SAS-flyet, gikk terroralarmen hos Eurocontrol. Minst ett jagerfly ble sendt opp til SAS-flyet for å kontrollere. En av passasjerene i SK 4684, som skulle fra Malaga i Spania til Norge torsdag kveld, tok bilder av hendelsen.

- Flyet kom helt nært, det var bare noen titalls meter fra vingen på vårt fly til vingen på jagerflyet. Vi kunne se pilotens hode, han snudde seg da jeg tok bilder, sier Dag Roar Lie til Dagbladet.no. Han satt ved vinduet og hadde panorama-utsikt.

- Jeg skulle legge meg til å sove da sidemannen sa at det var et jagerfly utenfor. Jeg trodde han tulla, men så så jeg at det var et fly like under vingen vår, forteller Lie, som ble svært bekymret.

Reagerte ikke

Lie opplevde at observasjonen ikke ble tatt alvorlig med det samme.

- Jeg sa fra til flyvertinna, men hun trodde jeg tulla. Vi ble enda mer skeptiske da vi skjønte at heller ikke de visste hva som foregikk, sier han.

Passasjerene oppfordret kabinpersonalet til å si fra til kapteinen. Etter flere minutter ble det gjort. Så kom kapteinen med beskjed over høyttaleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer