Terrorangrep i Afghanistan

Minst 20 personer ble såret i en kraftig eksplosjon i den sørafghanske byen Kandahar i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde i Herat-basaren i sentrum av byen som tidligere var Taliban-regimets hovedbase. Minst tre er alvorlig skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Bombe på motorsykkel

En journalist i nyhetsbyrået Reuters kunne fortelle at vinduene på hotellet han bor på ble knust i det voldsomme smellet. Ifølge en politimann kan eksplosjonen ha vært forårsaket av sprengstoff festet til en motorsykkel. Den eksploderte omkring 09.00 i dag norsk tid.

Motorsykkelen ble sett parkert mellom to biler rett før eksplosjonen. Flere bygninger rundt hotellet fikk store skader.

- Taliban og al-Qaida står bak dette terrorangrepet. Vi prøver å få fatt i de ansvarlige, sier politisjefen i byen, Mohammad Hashim til AP.

Trapper opp

Sist onsdag ble to amerikanske soldater såret, en av dem alvorlig, da en afghansk politimann kastet en granat mot et militært kjøretøy mens det passerte et fullpakket marked i sentrum av byen. Også en politimann og en sivil mann ble lettere såret.

Dagens angrep kom bare én dag etter at Taliban truet med å trappe opp angrepene i forbindelse med at folkeforsamlingen Loya Jirga møtes i Kabul for å vedta landets nye grunnlov senere i desember.

- Alle som deltar, fortjener å dø, sa Taliban-kommandant Hafiz Abdul Majeed i går.