Terrorangrep mot kirke

Gudstjenesten i Islamabads ambassadestrøk fikk en brå slutt da flere granater ble kastet inn i kirken. Fem personer ble drept, blant dem kona og datteren til en amerikansk diplomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også en pakistansk kvinne og to personer som trolig er utlendinger, ble drept i angrepet.

Mer enn 40 personer ble skadd, og for flere av dem skal tilstanden være kritisk. Blant de skadde er flere utlendinger fra vestlige land, samt Sri Lankas ambassadør i Pakistan. Amerikaneren som mistet sin kone og datter, ble behandlet for skader i beina, opplyser Pakistans helseminister Abdul Malik Kasi.

Fordømte

Pakistans president Pervez Musharraf fordømte søndag angrepet, og hans talsmann betegnet det som sabotasje mot pakistanske interesser.

Kirken er et viktig samlingssted for utenlandske protestanter i Islamabad. Ifølge vitner ble opptil seks granater kastet mot de 60-70 kirkegjengerne, mange av dem utlendinger og diplomatfamilier. De to mennene med pakistansk utseende skal ha kommet inn i kirken via to innganger. Etter angrepet flyktet de i en bil. Politiet fikk melding om eksplosjonene klokken 10.50 lokal tid søndag.

Kirken ligger mellom den kinesiske og den amerikanske ambassaden i et område av Islamabad som er strengt bevoktet.

Nordmann bortreist

En nordmann ansatt ved den norske ambassaden deltar vanligvis på gudstjenesten, men var denne søndagen i byen Lahore sammen med sin kone, Det opplyser Norges ambassadør Tore Toreng på telefon fra Islamabad. Det var trolig ingen nordmenn i kirken da angrepet skjedde.

- Vi er ikke 100 prosent sikre på at det ikke befant seg nordmenn i kirken, men vi har nå ringt til alle som har registrert seg ved ambassaden, og alle er redegjort for, sier Toreng.

Ifølge ambassadøren er det først og fremst amerikanere og briter som bruker kirken. Den norske ambassaden ligger om lag tre kilometer fra ambassadestrøket hvor angrepet skjedde.

Det er ennå uklart hvorfor kirken ble angrepet, men mistanken retter seg blant annet mot muslimske fundamentalister som er sterkt imot at president Pervez Musharraf støtter USAs kamp mot terrorisme.

- Dette er et terrorangrep som tar sikte på å ramme regjeringen, sier politisjefen i Islamabad, Nasir Durrani.

NTB

TERROR: Pakistans president Pervez Musharraf fordømte søndag terrorangrepet på kirka.