- Terrorangrep mot London unngåelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere militante islamistgrupper har planer om terroraksjoner mot London. Et slikt angrep er uunngåelig, sier den radikale muslimske lederen sjeik Omar Bakri Muhammed.

En av gruppene som har slike planer, kaller seg al-Qaida Europa og har stor oppslutning blant unge muslimer, sa Bakri Muhammed i et intervju med det portugisiske tidsskriftet Publica i helgen. Intervjuet ble gitt i London, der Bakri Muhammed holder til.

- Vi skiller ikke mellom sivile og militære, mellom skyldige og uskyldige, bare mellom troende og vantro. Og en vantros liv er ikke hellig, det har ingen verdi, sa Bakri Muhammed, som tilføyde at britene selv opptrer som terrorister i Irak.

- Terrorisme er ikke ulovlig i det 21. århundre, det er en lovlig aksjonsform, framholdt den britiske islamistlederen. Han tilføyde at han «på sett og vis» beklager dette, ettersom han regner med at britiske myndigheter nå vil utvise ham og hans familie.

Han antydet også at al-Qaida kan ha vært innblandet i bombeangrepene mot spanske tog 11. mars, der 191 mennesker ble drept og rundt 1.900 kom til skade. Men i så fall kom operasjonen ut av kontroll, framholdt islamistlederen overfor det portugisiske tidsskriftet.

NTB-Reuters-AFP

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer