Terrorangrep mot norsk ambassade avverget

Mann med sprengstoff ville sprenge ambassader i Islamabad.

ANGREP: Utenriksminister Jonas Gahr Støre utenfor den norske ambassaden i Islamabad. Her skal det ha vært planlagt et terrorangrep. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ANGREP: Utenriksminister Jonas Gahr Støre utenfor den norske ambassaden i Islamabad. Her skal det ha vært planlagt et terrorangrep. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Et terrorangrep mot fem vestlige ambassader i Islamabad, blant dem den norske og den svenske, ble avverget da en mann med sprengstoff ble arrestert, kunne NTB melde.

SikkerhetstiltakUtenriksdepartementet kan bekrefte ovenfor Dagbladet, men er sparsomme på informasjon.

- Vi kommenterer ikke konkrete trusler, men trusselnivået er generelt høyt i Pakistan, og det er vi oppmerksomme på. Det er ikke vanlig at det har skjedd mot mål som ikke har vært pakistanske, sier kommunikasjonssjef Bjørn S. Jahnsen.

- Vi har iverksatt ytterligere sikkerhetstiltak, men vil ikke kommentere hva dette går ut på, sier han.

Jahnsen understreker at de tar slike trusler på alvor, men at de ikke har evakuert ambassaden.

Overhengende trusselbildeMannen som ble arrestert skulle bruke sprengstoffet i angrep på forskjellige vestlige ambassader i Islamabad, i følge Aftonposten.

Ambassadene mannen hadde sett seg ut, var ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau den norske, den svenske, den tsjekkiske, den ungarske og den sørafrikanske.Terrorplanene er avslørt ett år etter at den danske ambassaden i Islamabad ble utsatt for et angrep som kostet seks mennesker livet, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer