Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrep mot turisthotell i Egypt

Væpnede menn skjøt mot hotellet. Svensk turist er knivstukket, ifølge egyptiske myndigheter.

SKJØT MOT INNGANGSPARTIET: To av gjerningsmennene skal ha blitt drept av sikkerhetsstyrker.  Foto: Stringer / EPA / NTB Scanpix
SKJØT MOT INNGANGSPARTIET: To av gjerningsmennene skal ha blitt drept av sikkerhetsstyrker. Foto: Stringer / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du på stedet? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

(Dagbladet): Et turisthotell i den egyptiske byen Hurghada ble i kveld angrepet av væpnede menn som skjøt mot bygningen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Situasjonen er uoversiktlig. Angriperne skal ha ankommet hotellet via sjøveien, ifølge den egyptiske avisa Ahram dreier det seg om tre menn.

Sprikende informasjon Det er motstridende opplysninger om hvor mange som er skadd, og deres nasjonalitet:

• Reuters melder i 20-tida at to utenlandske turister er skadd.

• Det egyptiske innenriksdepartementet opplyser på Facebook at to østerrikere og én svenske er skadd. Den ene av dem er allerede skrevet ut fra sykehuset. En av angriperne er drept, melder de.

• En talsmann for det egyptiske helsedepartementet sier til Ahram at to svensker og én østerriker er knivstukket. De får behandling på et sykehus i Hurghada.

• Ifølge Sky News er en danske og en tysker knivstukket.

- Selvmordsbelte Al Arabiya melder på Twitter at minst én av gjerningsmennene er drept av sikkerhetsvaktene på hotellet. Vaktene skal ha ødelagt et selvmordsbelte. Ifølge Ahram sier øyenvitner at to av angriperne er drept.

Det er hotellet Bella Vista i sentrum av Hurghada som er blitt angrepet. Den norske reiseoperatøren Apollo har ni gjester ved hotellet, bekrefter pressekontakt Beatriz Rivera.

- Vi vet ikke hva statusen er for våre gjester der, men jobber for å finne det ut, sier Rivera til Dagbladet.

Til Expressen opplyser reisebyrået at 90 nordmenn, svensker og dansker befinner seg på hotellet.

Hilde Steinfeld, pressevakt i UD, sier til Dagbladet at de så langt ikke har fått informasjon om angrepet, og hvorvidt nordmenn er innblandet.

- Ambassaden i Kairo undersøker nærmere om nordmenn bor på hotellet, og hvorvidt noen av dem er rammet, opplyser hun.

Flere aksjoner Hurghada ligger ved Rødehavs-kysten, like ved innseilingen til Suezkanalen. Byen er et populært reisemål for turister, og regnes som et eldorado for sports- og fritidsdykkere. Hotellet som er angrepet, har i all hovedsak utlendinger som gjester.

Egypt har det siste året vært utsatt for flere terrorangrep utført av islamister. Seinest i går ble israelske turister beskutt i Kairo. Den islamske stat (IS) har tatt på seg ansvaret for angrepet, der ingen ble drept. Tidligere i dag ble tre politimenn såret i et angrep nord på Sinaihalvøya.

Angrepene startet etter at den islamistiske presidenten Mohamed Mursi ble avsatt i 2013, og den IS-allierte gruppa Ansar Beit al-Maqtis har tatt på seg ansvaret for de fleste, herunder det antatte bombeangrepet mot et russisk charterfly i november, der 224 personer døde.

Star Tour opplyser på sin hjemmeside at de ikke har gjester ved hotellet.

UD fraråder i utgangspunktet nordmenn å reise til Egypt, inkludert turiststedene på Rødehavs-kysten.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media