Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terrorangrep mot USA vil hjelpe McCain

Rådgiver forsnakket seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et nytt terrorangrep mot USA på amerikansk jord vil være en stor fordel for John McCains valgkamp. Slik uttrykte presidentkandidatens rådgiver Charlie Black seg i et intervju med Fortune Magazine som nylig ble publisert.

Nå går topprådgiveren ut og svelger ordene.

- Jeg beklager disse kommentarene på det sterkeste, sier Black ifølge BBC News.

Snakket om Bhutto

Uttalelsen er enden på et resonnement der rådgiveren framholder at drapet på Benazir Bhutto var «en uheldig hendelse», men at den hjalp McCain i nominasjonsprosessen.

- Hans kunnskap og evne til å snakke om det understreket nok en gang at dette er fyren som er rede til å ta over som USAs øverste sjef. Og det hjalp oss, sier Black og mente et nytt terrorangrep ville gi McCain en ny og større slik sjanse til å skinne.

McCain selv har allerede gått ut og tatt sterk avstand fra uttalelsene fra sin egen rådgiver, som nå kaller ordene «upassende».

- Jeg innser at John McCain har brukt hele sitt voksne liv til å beskytte sitt land og sette dets sikkerhet foran alt annet, sier den beskjemmede rådgiveren.

TOPPLAGET: John McCain rådfører seg med rådgiverne Mark Salter (t.v.) og Charlie Black (t.h.) samt informasjonsrådgiver Brooke Buchanan på valgkampflyet i april. Foto: MARY ALTAFFER/AP/SCANPIX
TOPPLAGET: John McCain rådfører seg med rådgiverne Mark Salter (t.v.) og Charlie Black (t.h.) samt informasjonsrådgiver Brooke Buchanan på valgkampflyet i april. Foto: MARY ALTAFFER/AP/SCANPIX Vis mer

Obama og Hillary sammen

Den demokratiske leiren har så langt ikke kommentert Blacks fadese, men konsentrerer seg i stedet om å understreke Barack Obama og Hillary Clintons forsoning etter den harde og splittende nominasjonsprosessen.

På fredag skal de to opptre sammen på et stort arrangement i byen Unity (eng. «enhet», red.anm.) i New Hampshire - dette er første gang Hillary viser seg offentlig etter at hun trakk kandidaturet 7. juni.

image: - Terrorangrep mot USA vil hjelpe McCain

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!