Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terrorangrepene har satt et nytt søkelys på beredskap og samfunnssikkerheten i Norge

Foreslår 30 prosent mer til Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

- ROM FOR LÆRING: -Terrorangrepene 22. juli 2011 har satt et nytt søkelys på beredskap og samfunnssikkerheten i Norge. Som rapporten fra 22. juli-kommisjonen fastslår er det rom for læring på alle nivåer og i alle samfunnssektorer. Dette har også forsvarssektoren tatt innover seg, selv om Forsvaret ikke ble satt på noen direkte prøve denne tragiske dagen i 2011, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- ROM FOR LÆRING: -Terrorangrepene 22. juli 2011 har satt et nytt søkelys på beredskap og samfunnssikkerheten i Norge. Som rapporten fra 22. juli-kommisjonen fastslår er det rom for læring på alle nivåer og i alle samfunnssektorer. Dette har også forsvarssektoren tatt innover seg, selv om Forsvaret ikke ble satt på noen direkte prøve denne tragiske dagen i 2011, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2013 å forsterke beredskapen og den forebyggende samfunnssikkerheten ytterligere gjennom blant annet:

• Nasjonal sikkerhetsmyndighet får et historisk løft med forslag til en bevilgningsøkning på over 30 prosent. • Etterretningstjenestens evne til å bidra til norske myndigheters beslutningsgrunnlag styrkes med en betydelig bevilgningsøkning. • Helikopterberedskapen får økte bevilgninger og gjøres permanent og utvides slik at den fra 2013 også kan støtte politiet direkte i væpnede operasjoner. • Heimevernets budsjett styrkes, og Heimevernet kan øve mer og får tilført mer utstyr til personellet.  I en pressemelding fra Forsvarsdepartemnetnet sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

-Terrorangrepene 22. juli 2011 har satt et nytt søkelys på beredskap og samfunnssikkerheten i Norge. Som rapporten fra 22. juli-kommisjonen fastslår er det rom for læring på alle nivåer og i alle samfunnssektorer. Dette har også forsvarssektoren tatt innover seg, selv om Forsvaret ikke ble satt på noen direkte prøve denne tragiske dagen i 2011.

I samme pressemelding kommer det fram at regjeringen foreslår å øke bevilgninga til Nasjonal sikkerhetsmyndighet med 43 millioner kroner. Etterretningstjenesten styrkes med 68 millioner kroner gjennom bevilgningsøkning og ressursfrigjøringstiltak, og helikopterberedskapen styrkes med en bevilgningsøkning på 8 millioner kroner. I tilløegg foreslår regjeringa å styrke Heimevernet med 20 millioner kroner gjennom bevilgningsøkning og ressursfrigjøringstiltak.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo sier at store deler av budsjettet til justis-og beredskapsdepartementet vil gå til å følge opp 22. juli-kommisjonens forslag.