Terrorangrepet kostet en tidel av det Breivik hevder

Politiet har avslørt massedrapsmannens pengebløff.

AVSLØRT: Politiuniformen Breivik har på seg idet han forlater regjeringskvartalet 22. juli var kjøpt billig. Nå mener politiet de har kartlagt hva han brukte på terrorangrepene. Foto: ABC Nyheter
AVSLØRT: Politiuniformen Breivik har på seg idet han forlater regjeringskvartalet 22. juli var kjøpt billig. Nå mener politiet de har kartlagt hva han brukte på terrorangrepene. Foto: ABC Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Breivik har i sitt såkalte manifest påstått at han brukte 300 000 euro (2,33 millioner kroner) på operasjonen sin. I manifestet hevder han å være en suksessfull forretningsmann i Norge og utlandet, og også ha skaffet seg store inntekter som aldri var rapportert til myndighetene.

Dette har han fortsatt med i de innledende avhørene, der han ifølge Dagbladets opplysninger har hevdet at terrorangrepet har kostet opptil seks millioner kroner.

Nå er politiet over i den konfronterende fasen, der de konfronterer Breivik med tidligere gitte opplysninger - og det de selv har funnet ut. Og det hele var en langt rimeligere affære enn vestkantgutten har hevdet, får Dagbladet opplyst.

90 000 for bomben Etter det Dagbladet kjenner til har politiet konkludert med at Breiviks direkte kostnader til terroraksjonen er omtrent 290 000 kroner:

• 10 000 kr på uniform. • 60 000 kr på utrustning. • 40 000 kr på våpen. • 6000 kr på ammunisjon. • 90 000 kr på bombeproduksjonen. • 80 000 kr på «diverse».

Hans forsvarer Vibeke Hein Bæra ønsker ikke å kommentere disse opplysningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer