Terroranke uten terror

Ankesaken mot Arfan Bhatti sterkt redusert.

REDUSERT: Arfan Bhatti, smilende i rettssalen i Oslo tingrett da rettssaken mot ham startet i fjor. Når ankesaken kommer opp for Borgating lagmannsrett, er det lite igjen av den opprinnelige terrortiltalen. 
Foto Terje Bendiksby / SCANPIX
REDUSERT: Arfan Bhatti, smilende i rettssalen i Oslo tingrett da rettssaken mot ham startet i fjor. Når ankesaken kommer opp for Borgating lagmannsrett, er det lite igjen av den opprinnelige terrortiltalen. Foto Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når ankesaken mot tidligere terrortiltalte Arfan Bhatti starter i Borgarting lagmannsrett mandag er det en sterkt redusert tiltale statsadvokaten legger fram.

Bhatti ble frikjent for alle punktene som berørte terrorvirksomhet rettet mot USA og Israels ambassade og synagogen i Oslo da den svært omtalte rettssaken ble avsluttet i Oslo tingrett i juni fjor. Likevel ble 31-åringen dømt til inntil åtte års forvaring, med en minstetid på fire år.

Når ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett mandag er tiltalen mot Bhatti redusert til å omfatte to drapsforsøk mot personer knyttet til pyramideselskapet T5PC.

Godtatt, men ikke tilstått

- Etter litt fram og tilbake har det endt med at jeg har godtatt tingrettens frifinnelse av Bhatti for terror og Bhatti har godtatt å bli dømt for medvirkning til skyting mot synagogen. Disse punktene er dermed rettskraftige, sier statsadvokat Kristian Nikolaisen til NTB.

Selv om Bhatti har godkjent dommen for medvirkning til grovt skadeverk mot synagogen, har han ikke erkjent skyld for dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer