- Terroranklaget blir løslatt i Danmark

Én av de fire som er anklaget for å ha forberedt en terroraksjon mot avisen Jyllands-Posten.

FORBEREDTE TERRORAKSJON: En av de fire som er anklaget for å ha forberedt en terroraksjon mot avisa Jyllands-Posten i København er løslatt, ifølge Politiken. Foto: AP Photo/Polfoto, Niels Hougaard/Scanpix
FORBEREDTE TERRORAKSJON: En av de fire som er anklaget for å ha forberedt en terroraksjon mot avisa Jyllands-Posten i København er løslatt, ifølge Politiken. Foto: AP Photo/Polfoto, Niels Hougaard/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én av de fire som er anklaget for å ha forberedt en terroraksjon mot avisen Jyllands-Posten, blir løslatt fra varetekt, skriver politiken.dk.

Men terrorsiktelsen mot mannen, som er en 36-årig irakisk asylsøker bosatt i Danmark, opprettholdes.

Avisa skriver at bare de tre mennene som kjørte fra Sverige til Danmark vil bli fremstilt og begjært varetektsfengslet i dag.

I morgentimene i dag begynte fengslingsmøtet mot de tre mennene som natt til i går kjørte en leiebil fra Sverige til Danmark, ifølge PET for å gjennomføre et terrorangrep mot den danske avisa Jyllands-Postens redaksjonslokale i København.

I bilen til de tre — en 44 år gammel tunisisk statsborger, en 29 år gammel svensk statsborger født i Libanon og en 30 år gammel svensk statsborger med ukjent opprinnelse — ble det funnet en skarpladd maskinpistol med lyddemper.

En femte mann, en 37 år gammel svensk statsborger av tunisisk opprinnelse, er også pågrepet i Sverige.

Natt til i dag ble det gjort beslag i leiligheten der en av mennene ble pågrepet utenfor København.

Det er ikke kjent hva som ble funnet, men bygningen ble evakuert da sprengstoffeksperter fraktet ut en gjenstand.

Saken oppdateres.