DREPT: Rashid Rauf. Foto: AFP PHOTO/Farooq NAEEM/Scanpix
DREPT: Rashid Rauf. Foto: AFP PHOTO/Farooq NAEEM/ScanpixVis mer

Terroranklaget brite drept i amerikansk angrep i Pakistan

Rømte i 2007

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den påståtte hjernen bak planene om å sprenge flere fly i lufta over Atlanterhavet i 2006, ble lørdag drept i et amerikansk rakettangrep nordvest i Pakistan.

- Rashid Rauf ble drept i det amerikanske rakettangrepet i Nord-Waziristan lørdag, sammen med et egyptisk al-Qaida-medlem, opplyser en høytstående pakistansk sikkerhetskilde.

Rauf er britisk og vokste opp i Birmingham, ifølge BBC.

Flere andre etterretningskilder i området bekrefter at Rauf ble drept i angrepet, og oppgir egypterens identitet til å være Abu Zubair al-Masri.

USA har ikke offisielt bekreftet at de sto bak lørdagens angrep mot landsbyen Alikhel, der det ifølge pakistanske medier ble benyttet et føreløst fly, en såkalt drone.

Rashid Rauf ble pågrepet i Pakistan i august 2006, i forbindelse med at britisk politi- og etterretning rullet opp påståtte planer om å sprenge flere fly i lufta på vei fra Storbritannia til USA og Canada.

Av de 24 personene som ble pågrepet i Storbritannia, ble det til slutt reist sak mot åtte. Beviser var det imidlertid smått med, og samtlige ble til slutt frikjent for anklagene.

Britene ville også ha Rauf utlevert, men han greide å rømme fra pakistansk varetekt i desember 2007.

(NTB)