Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroranslag var sjalusidrapsforsøk

Den amerikanske soldaten James Glass (37) fikk alvorlige skader da noen kastet et granat mot ham mens han var på vakt i Kuwait. Angrepet kom ikke fra al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde 14. mai på flybasen i Kuwait der marinesoldaten Glass var på vakt, skriver CNN. I vaktbua eksploderte plutselig en håndgranat. Men angriperne var ikke muslimske terrorister, slik som det kunne se ut.

Ville drepe ektemannen

Myndighetene tror at James Glass ble lurt inn i vaktbua rett før granatangrepet av underoffiser Larry Framness (36). Framness var tilsynelatende en god venn av Glass. Men etterforskningen har avslørt at Framness var en enda nærmere venn av soldatens kone, Wendy Glass (33).

Larry Framness og Wendy Glass møttes sammen med sine respektive ektefeller, og parene tilbrakte mye tid sammen. Etter hvert innledet de to et forhold, og i mai i fjor tok Framness ut skilsmisse fra kona.

I løpet av de neste månedene begynte de to å planlegge hvordan de kunne ta livet av James Glass. De sørget også for at ektemannens brå død ville gi en god livsforsikring til den glade enka.

Først prøvde elskerne å få James Glass til å kjøre i fylla og deretter utfor en klippe i California. Men etter to mislykkede forsøk ga de opp.

Skulle likne terrorangrep

I januar øynet de to nytt håp: Både James Glass og Larry Framness ble sendt til Camp Snake Pit på Ali Al Salem-flybasen i Kuwait som del av forberedelsene til krigen mot Irak. Paret planla derfor å drepe Glass på en måte som fikk det til å se ut som om terrorister sto bak. Alternativt skulle det se ut som om han døde i tjeneste eller etter et uhell.

Wendy Glass skal ha sagt til elskeren at hun ikke ville vite hvordan ektemannen skulle drepes, men at han måtte dø fort og med minst mulig lidelse.

14. mai ringte hun til Framness og vekket ham. Deretter tok hun samme telefon til ektemannen. De to mennene møttes og gikk sammen til en vaktstasjon, der de ble sittende. Så forlot Framness vaktbua, men ba vennen om å bli igjen.

Etter at Framness hadde gått ut av bua, kastet han en granat inn til den forsvarsløse mannen.

James Glass fikk splintskader i nakken, ryggen og bena da granaten eksploderte, men overlevde. Han skal nå være i god form.

Både Wendy Glass og Larry Framness er fengslet og tiltalt for drapsforsøk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media