Terrorarrestasjon i Liverpool

Fem tatt så langt etter Glasgow-angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britisk politi bekrefter at de har foretatt en ny arrestasjon i forbindelse med terroren som har rammet landet de siste dagene. Det melder Sky News nå i formiddag. Arrestasjonen fant ifølge tv-kanalen sted i Merseyside-området.

Den arresterte er en mann på 26 år som ble arrestert under en husundersøkelse London-politiet hadde bedt om. Politiet i Liverpool sjekker nå to nye hus.

Så langt er fem personer arrestert. I går ble to personer pågrepet på flyplassen, og kort tid etterpå ble to personer til pågrepet på en motorvei et stykke unna.

En av personene er fremdeles på sykehuset med alvorlige brannskader.

Gjennomsøker hus

Politiet i Strathclyde bekrefter overfor Sky News at flere polititjenestemenn i hvite beskyttelsesdresser undersøker bolighus i landsbyen Houston, et lite stykke utenfor Glasgow.

Politisjef William Rae i Strathclyde-politiet beskrev i går angrepet som et terroristangrep, og bekreftet at Glasgow-angrepet var knyttet til de to bombene som ble funnet i London fredag.Ifølge BBC var det anti-terrorpoliti som arresterte to personer, en 26 år gammel mann og en 27 år gammel kvinne, på motorveien ikke langt fra Glasgow i går. De to kjørte i en bil som ble stanset av flere sivile politibiler.

- De tvang bilen ut på veikanten og fikk passasjerene ut og arresterte dem, sier et øyenvitne til BBC.

MISTENKELIG KJØRETØY FUNNET: John Lennon-flyplassen i Liverpool ble stengt av i natt, etter at et mistenkelig kjøretøy ble funnet på flyplassen. Nå er en ny terror-relatert arrestasjon gjort i Liverpool. Foto: Peter Byrne/AP/SCANPIX
MISTENKELIG KJØRETØY FUNNET: John Lennon-flyplassen i Liverpool ble stengt av i natt, etter at et mistenkelig kjøretøy ble funnet på flyplassen. Nå er en ny terror-relatert arrestasjon gjort i Liverpool. Foto: Peter Byrne/AP/SCANPIX Vis mer

I dag har bilen de kjørte i blitt undersøkt av åstedsgranskere, men det er ikke funnet noen eksplosiver i bilen, og den skal etter planen flyttes i løpet av dagen.

Ikke-bekreftede meldinger fra Sky News tyder på at de to som ble arrestert på motorveien mistenkes for å være mennene bak bombene funnet i London før helga.

- Det var al-Qaida

Britiske myndigheter innførte i går full terroralarm. Det betyr at man mener et nytt angrep er nært forestående.


Gordon Brown sier han er sikker på at angrepene er knyttet til al-Qaida.
  

- Vi vil ikke gi etter, vi vil ikke la oss true og vi vil ikke la noen undergrave vårt britiske levesett, uttaler Brown.

Jakter på navngitte menn

Britisk politi etterforsker nå det de tror er en terrorcelle i London, skriver The Guardian. Etterforskningen ble utvidet i går kveld.

Terrorarrestasjon i Liverpool

Politiet jakter på flere navngitte menn. En av dem er Lamine Adam (26), som ifølge politiet skal ha skrytt av å ha planlagt angrep mot nattklubber.

En av bilbombene som ble oppdaget i London fredag sto like utenfor den populære nattklubben «Tiger Tiger» i Haymarket.

Politiet jakter også på Lamines bror Ibrahim (20), og Cerie Bullivant (24). Britiske myndigheter hevder å ha bevis for at de tre ønsket å dra til Irak for å angripe britiske soldater, og at det er mulig at de er involvert i planlegging av terroraksjoner i London.

Myndighetene bekrefter også at de to personene som angrep Glasgow flyplass i går, ikke er født og oppvokst i Skottland.

Justissekretær Kenny MacAskill kom med kommentaren mens politiet raidet flere hus nær flyplassen.

- Ethvert forslag om at dette er hjemlige terrorister, er ikke sant, sier MacAskill.

SJEKKER HUS I LIVERPOOL: En person ble i dag arrestert under husundersøkelser gjennomført i Liverpool London-politiet har bedt gjennomført.
TO TATT: Politiet arresterte i natt en mann (26) og en kvinne (27) her på M6-motorveien i Chesire. De to knyttes til terrorangrepene i London og Glasgow.
ER SIKKER PÅ AT DET ER AL-QAIDA: Storbritannias statsminister Gordon Brown sier til BBC at han tror det er al-Quaida-relaterte grupper som står bak terrorangrepet i Glasgow og angrepsforsøkene i London. <a href="http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/07/01/505050.html">Se egen sak</a>.
ETTERSØKT: Politiet jakter på tre navngitte menn som kan være involvert i terroraksjoner i London. Fra venstre Lamine Adam, Ibrahim Adam og Cerie Bullivant.
LANGE KØER: Flyplassen i Glasgow har vært stengt siden angrepet i går, men nå skal den være i ferd med å åpne igjen.
RAIDER BOLIGHUS: Politiet i Strathclyde undersøker bolighus et stykke utenfor Glasgow sentrum.