Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorbombe i Pamplona

Spansk politi har funnet en firekilos bombe på et hotellrom i Pamplona, midt under den berømte San Fermin-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet er det den baskiske separatistbevegelsen ETA som står bak bomben. Søndag morgen mottok politiet et anonymt tips om en bombe på Maisonnavehotellet i Pamplona.

Da politiet gjennomsøkte hotellet fant de en fire kilo tung bombe i en dusj på et av rommene. Dermed ble hotellet evakuert.

For Pamplona var dette det verst tenkelige tidspunkt for en terroraksjon. Byen er stappfull av turister som overværer den berømte San Fermin-festivalen og okseløpet gjennom byens gater. Maisonnavehotellet var fullbooket av festivalgjester, skriver CNN.

ETA kjemper for et selvstendig baskerland i Nord-Spania, men har tidligere rettet terroraksjonene sine mot spanske turiststeder langs den sørlige kysten av Spania.

Myndighetene mener bomben kan være en advarsel til baskere som nekter å betale 'skatt' til ETA.

Lørdag ble politiet tipset om bombeplaner mot det samme hotellet av en person som hevdet han var med ETA. Denne personen mente hotellet var et mål fordi eieren nekter å gi etter for terrorgruppas pengeutpressing.

Ifølge spanske myndigheter krever ETA skatt av alle baskiske bedrifter. De som er uvillige trues med aksjoner.

Ingen ble skadd av bomben i Pamplona, og foreløpig er ingen arrestert.

TERRORMÅL: Pamplona er best kjent for okseløpet gjennom byens gater. Nå trues festivalen i byen av baskisk terror.