Terrorbombe skremmer nordmenn

TORREVIEJA (Dagbladet): Feriestemningen er ikke hva den var i den spanske badebyen Torrevieja. Frykten for nye terrorangrep fra seperatistgruppen ETA brer seg blant både fastboende og ferierende. Nå vil norske turister reise hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombesjekker Kongens båt

Tre skadd i eksplosjon i Spania

Tirsdag kveld eksploderte bomben som drepte Olaia Castresana, medlem i den baskiske separatistorganisasjonen ETA. Både hun og leiligheten hennes ble sprengt i filler. Sju personer ble skadd, deriblant fire barn.

Bekymret

- Det er spesielt vi som har barn, som takker høyere makter for at vi kan reise helskinnet hjem fra ferien, sier Kåre Herland fra Bergen.

I morgen avslutter han og barna en fire uker lang sommerferie i Torrevieja.

- Vi ante ingenting om ETA-attentatet. Det var kona som ringte bekymret fra Norge og gjorde oss oppmerksomme på hva som egentlig hadde skjedd her. Det gikk mange rykter, og det var snakk om flere drepte.

Nå er vi glad vi skal reise hjem igjen. Hadde dette skjedd i begynnelsen av ferien, vet jeg ikke om jeg hadde kunnet ha et så avslappet forhold til det. Det har nok gått mer inn på jentene enn på meg, sier Herland.

Redde

- Vi hadde ikke hørt om terrorister før dette, sier Frances Rein (15) og Therese Herland (15). Det er klart vi ble redde da vi hørte om denne saken. Og spesielt ekkelt synes vi det var at vi har vært på stranda og solt oss i samme område som bomben ble sprengt.

I går ble en bilbombe med 40 kilo sprengstoff uskadeliggjort av eksperter på flyplassen i byen Malaga på Costa del Sol. Regjeringen i Spania frykter at ETA nå planlegger en serie terroraksjoner mot turistmål.

- Nå venter vi bare på det neste attentatet, sier Berit Jægtvik fra Oslo, som har vært fastboende i Spania sammen med datteren Linda Isabel siden 1985.

- Den første tanken min da vi fikk høre om dette, var å reise hjem til Norge. Denne hendelsen har lagt en kraftig demper på en ellers idyllisk tilværelse i Syden. Men nå som vi har fått det litt på avstand, blir vi nok værende likevel.

Men angst har vi fått, og vi er redde for å bli de neste ofrene, sier Jægtvik til Dagbladet.

<B>FRYKT:</B> Etter dødsbomben tirsdag som tok livet av et framstående ETA-medlem, frykter både turister og fastboende i Torrevieja terrorangrep.