9/11 angrepene

Terrordømt etter 9/11 har sluppet ut av fengsel

Marokkanske Mounir el Motassadeq har sluppet ut tysk fengsel før tida.

OVERFØRT: En av de som terrordømte som skal ha hjulpet til under 9/11 overført fra fengsel i Tyskland til hjemlandet Marokko. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marokkanske Mounir el Motassadeq, som ble dømt for å ha hjulpet Mohamed Atta og de andre selvmordspilotene med terrorangrepet mot USA 11. september i 200,1 er nå sluppet fri, ifølge The New York Times.

Mandag ble el Motassadeq deportert fra Tyskland til sitt hjemland. Ifølge tyske myndigheter ble el Motassadeq satt på et fly som tok av fra Frankfurt flyplass mandag kveld.

– Det er en god følelse å vite at Motassadeq er ute av landet, uttaler innenriksminister Andy Grote i den tyske delstaten Hamburg til The Associated Press i forbindelse med deportasjonen.

Dømt for deltakelse i planlegging

El Motassadeq ble etter mye fram og tilbake dømt til 15 år i fengsel for å ha vært medlem av terroristcella i Hamburg sammen med Atta og pilotene Marwan al-Shehhi og Ziad Jarrah.

Han ble dømt for å ha planlagt angrepet mot New York og Washington sammen med de andre pilotene fra deres base i Hamburg og for å være medskyldig i drap på 246 passasjerer og mannskap på de fire jetlinerne som ble brukt under angrepene.

Støttet «dødspiloten»

I 2002 ble den tidligere ingeniørstudenten først tiltalt for delaktighet i mer enn 3000 overlagte drap ved å hjelpe flykaprerne som angrep World Trade Center i New York og Pentagon i Washington.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer