Terrordømt jobbet for Telenor i Sverige

- Skal ikke kunne skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann som har jobbet for svenske Telenors kundetjeneste, er tidligere dømt for terrorisme. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

Mannen er svensk statsborger og var ansatt i Telenor i ca. en måned, i oktober i fjor.

Manglende vandelsattest - At mannen kunne begynne i stillingen, skyldes at den rutinemessige bakgrunnssjekken ikke ble fullført, skriver svenske Telenors pressesjef Aron Samuelsson.

Samuelsson opplyser at den terrordømte svensken aldri fikk full tilgang til sensitive systemer fordi han ikke leverte noen vandelsattest.

Telenor tar selvkritikk.

- Dette er alvorlig. Det skal ikke kunne skje at en så kriminelt belastet person jobber for Telenor, skriver pressesjefen.

Eksternt firma Han forklarer at svikten ligger hos et eksternt rekrutteringsfirma som ikke fulgte rutinene ved bakgrunnsjekk da de ansatte den terrordømte mannen. Firmaet har nå mistet konstrakten med Telenor.

Mannen gikk først igjennom en to ukers opplæring, før han begynte å jobbe i selskapet Sykes, som driver kundetjenesten på oppdrag fra Telenor. Det varte bare i elleve dager; da han ikke kunne framvise vandelsattest, måtte han gå på dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer