Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrordømt jobbet for Telenor i Sverige

- Skal ikke kunne skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann som har jobbet for svenske Telenors kundetjeneste, er tidligere dømt for terrorisme. Det melder selskapet selv i en pressemelding.

Mannen er svensk statsborger og var ansatt i Telenor i ca. en måned, i oktober i fjor.

Manglende vandelsattest - At mannen kunne begynne i stillingen, skyldes at den rutinemessige bakgrunnssjekken ikke ble fullført, skriver svenske Telenors pressesjef Aron Samuelsson.

Samuelsson opplyser at den terrordømte svensken aldri fikk full tilgang til sensitive systemer fordi han ikke leverte noen vandelsattest.

Telenor tar selvkritikk.

- Dette er alvorlig. Det skal ikke kunne skje at en så kriminelt belastet person jobber for Telenor, skriver pressesjefen.

Eksternt firma Han forklarer at svikten ligger hos et eksternt rekrutteringsfirma som ikke fulgte rutinene ved bakgrunnsjekk da de ansatte den terrordømte mannen. Firmaet har nå mistet konstrakten med Telenor.

Mannen gikk først igjennom en to ukers opplæring, før han begynte å jobbe i selskapet Sykes, som driver kundetjenesten på oppdrag fra Telenor. Det varte bare i elleve dager; da han ikke kunne framvise vandelsattest, måtte han gå på dagen.

Først mye seinere kom det fram at den oppsagte mannen var identisk med en av de svenske mennene som i januar ble pågrepet i Hellas med macheter i bagasjen, mistenkt for å være på vei til Syria.

Telenor understreker at mannen ikke er mistenkt for å ha begått noe lovbrudd mens han var ansatt hos dem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram