TERROR: I Stockholm ble fem personer drept og 15 skadet, da soloterroristene Rakhmat Akilov med en lastebil meiet end uskyldige personer i Drottninggatan i april 2017. PST frykter lignende terrorangrep i Norge, utført av enkeltpersoner som har blitt selvradikalisert via internett. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
TERROR: I Stockholm ble fem personer drept og 15 skadet, da soloterroristene Rakhmat Akilov med en lastebil meiet end uskyldige personer i Drottninggatan i april 2017. PST frykter lignende terrorangrep i Norge, utført av enkeltpersoner som har blitt selvradikalisert via internett. Foto: Jonathan Nackstrand / AFPVis mer

Islamister i Norge

Terrordømte løslates etter soning over hele Europa

Fremmedkrigere er på vei hjem fra kalifatet. Terrordømte løslates etter soning over hele Europa. Et ekstremistisk islamistisk miljø er aktive i Oslo. PST frykter terror på norsk jord.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Antiterror-sjef Arne Christian Haugstøyl og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har justert ned terrorfaren i Norge. Men terrorfrykten er fortsatt stor.

- Både kalifatet islamistene opprettet i Syria og Irak og det islamistiske miljøet i Norge er sterkt svekket. Islamistenes evne til sentralstyrte terroraksjoner er ikke vår største frykt.

- Det vi frykter mest nå, er enkeltpersoner som kan bli trigget av handlinger – som overgrep mot muslimer et eller annet sted i verden - og bruke det som motiv eller inspirasjon til å utføre terror i Norge, sier Haugstøyl til Dagbladet.

Selv om det har vært stille rundt de ytterliggående og radikaliserte islamske miljøene i Norge de siste to åra, bekrefter PST overfor Dagbladet at det fortsatt er et slikt miljø i Norge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn