TERRORANGREP: Minst ti personer er drept etter at en hvit varebil kjørte inn i en folkemengde på La Rambla i Barcelona torsdag ettermiddag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TERRORANGREP: Minst ti personer er drept etter at en hvit varebil kjørte inn i en folkemengde på La Rambla i Barcelona torsdag ettermiddag. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Terroren i Barcelona: - Vi så folk som lå på bakken. Det var masse blod

Kaihan Sakhi fra Arendal og kjæresten havnet midt i dramaet i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tips oss! SMS/MMS til 2400, tlf. til 24 00 00 00 eller e-post til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Én hvit varebil meide torsdag ettermiddag ned et titalls mennesker i gågata La Rambla i Barcelona.

Minst ti personer skal være drept, ifølge den spanske avisa El Pais. Politiet i Barcelona kaller hendelsen et terrorangrep.

I BEREDSKAP: Væpnet politi jakter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i sentrum av Barcelona. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer

- Folk løp for livet

Kaihan Sakhi fra Arendal og kjæresten hans havnet midt i dramaet. Bare øyeblikk etter at varebilen hadde meid inn i folkemengden på La Rambla, gikk han og kjæresten inn på gata.

Da havnet de i en folkemengde som var i panikk.

- Folk løp for livet. De skrek, og vi fulgte folkemengden og løp vekk fra stedet. Mot oss kom politiet, sier Sakhi til Dagbladet.

Verken han eller kjæresten så varebilen faktisk kjøre inn i noen. Da de havnet i folkemengden, så deg seg ikke tilbake.

VITNE: Et vitne filmet kaoset på La Rambla etter at en bil kjørte inn i folkemengden. - Barn og mødre er drept, sier han til kameraet. Video via CNN Vis mer

- Masse blod

Etter å ha løpt et lite stykke, søkte Sakhi, kjæresten og en rekke andre personer tilflukt i en telefonbutikk. Der oppholdt de seg en stund før de fikk lov til å gå ut av butikken.

- Da gikk vi bort mot stedet hvor varebilen hadde kjørt inn i folkemengdene. Der så vi folk som lå på bakken og var dekket av blod. Det var masse blod, sier Sakhi.

Nå er Sakhi og kjæresten trygt tilbake på hotellrommet sitt. De skulle egentlig reise tilbake til Norge søndag. Det frister lite.

- Vi prøver å reise hjem i morgen, sier Sakhi.

Vitne: Andrea Gladsø fra Trondheim ble vitne til folkemassene som løp i frykt. Foto: Privat
Vitne: Andrea Gladsø fra Trondheim ble vitne til folkemassene som løp i frykt. Foto: Privat Vis mer

Ble jaget vekk

Andrea Gladsø (22) fra Trondheim jobber i Barcelona, og skulle til å ta seg en joggetur da terrorangrepet fant sted. Hun hadde fått en melding om at det bare var en bilulykke, så hun begynte å følge den vanlige joggeruta som går forbi La Rambla.

- I nærheten av der angrepet skjedde, ble jeg møtt av en stor folkemengde som var skremt, sier hun til Dagbladet.

Videre ble hun møtt av spansk politi, som jaget henne og folkemengden oppover ei gate og inn i en bygning, forteller hun.

- Der ble jeg stående å følge med på hva som skjedde. Først gikk det ikke opp for meg hva som var situasjonen. Jeg trodde det bare var en sikkerhetsrutine, forteller hun.

De fikk ikke lov til å forlate bygget, og Andrea så at det kom masse politi og helikopter etter hvert.

- En av vennene mine så sto på terrassen sin og så hele angrepet. Så han fortalte meg om hva som hadde skjedd, forteller hun.

Nå har hun kommet seg hjem, som er rundt 400 meter unna der angrepet skjedde.

BARCELONA: En bil har kjørt inn i en folkemengde på den travle gaten La Rambla midt i Barcelona. Video: McKenzie Tavoda og Oliver Yanes / Twitter Vis mer

Gisselsituasjon

Umiddelbart etter varebilangrepet i La Rambla, skal gjerningspersonen(e) ha inntatt en restaurant i byen. Det skal dreie seg om to menn, og de skal være væpnede, skriver NTB.

Den spanske avisa La Vanguardia skriver at det skal være en pågående gisselsituasjonen inne på den aktuelle restauranten.

Mannen som skal ha tatt gislene, skal være i forhandlinger med politiet, skriver avisa.

EVAKUERING: Etter at bilen kjørte inn i folkemengden ved turistgata La Rambla løp folk for livet. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer