TERRORAKSJONENE satte Belgia i sjokk. Terrorforsker Hans Berun mener at de nordiske landene har bedre kontroll over disse ekstremistmiljøene enn hva som er tilfellet i Frankrike, Belgia og Storbritannia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TERRORAKSJONENE satte Belgia i sjokk. Terrorforsker Hans Berun mener at de nordiske landene har bedre kontroll over disse ekstremistmiljøene enn hva som er tilfellet i Frankrike, Belgia og Storbritannia. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- Terroren kan like gjerne skje i Oslo

Terrorforsker mener det er stor sannsynlighet for at jihadistene slår til i Stockholm. Men at det like gjerne kan skje i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Terrorforsker Hans Brun fra det anerkjente Kings College i London bekrefter at det er nære relasjoner og koblinger mellom jihadistene i Den islamske stat i Syria og Nord-Irak og det etnisk nordirakiske miljøet i Norge og Sverige.

- Det er miljøer i Skandinavia som støtter jihadistene og kan hjelpe de som Den islamske stat skal ha sendt for å utføre terror, sier terrorforsker Hans Brun til Dagbladet. Brun er forsiktig med å trekke bastante konklusjoner etter at det denne uka ble kjent at en gruppe på sju til åtte terrorister fra Nord-Irak skal ha kommet til Sverige for å utføre terror.

Stor terrorfare

- SÄPO (Säkerhetspolisen) har valgt å holde kortene tett. Vi vet foreløpig lite om denne terrortrusselen. Men det er interessant at opplysningene kommer fra etterretningen i Irak. I Sverige og Norge kan en gruppe terrorister få hjelp fra sympatisører som de kjenner fra før. Både til logistikk, planlegging og våpen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn