- Terroren kan like gjerne skje i Oslo

Terrorforsker mener det er stor sannsynlighet for at jihadistene slår til i Stockholm. Men at det like gjerne kan skje i Oslo.

TERRORAKSJONENE satte Belgia i sjokk. Terrorforsker Hans Berun mener at de nordiske landene har bedre kontroll over disse ekstremistmiljøene enn hva som er tilfellet i Frankrike, Belgia og Storbritannia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TERRORAKSJONENE satte Belgia i sjokk. Terrorforsker Hans Berun mener at de nordiske landene har bedre kontroll over disse ekstremistmiljøene enn hva som er tilfellet i Frankrike, Belgia og Storbritannia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Terrorforsker Hans Brun fra det anerkjente Kings College i London bekrefter at det er nære relasjoner og koblinger mellom jihadistene i Den islamske stat i Syria og Nord-Irak og det etnisk nordirakiske miljøet i Norge og Sverige.

- Det er miljøer i Skandinavia som støtter jihadistene og kan hjelpe de som Den islamske stat skal ha sendt for å utføre terror, sier terrorforsker Hans Brun til Dagbladet. Brun er forsiktig med å trekke bastante konklusjoner etter at det denne uka ble kjent at en gruppe på sju til åtte terrorister fra Nord-Irak skal ha kommet til Sverige for å utføre terror.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer