Terroren knuste turismen. Dette er prestisjeprosjektet som skulle redde Egypts økonomi

Så kom oljekrisa.

TILBAKE I TID:  Våren 2011 var tiden hvor diktatoren skulle veltes, og det egyptiske folk kvittet seg med Hosni Mubarak. Nå anklages president Abdel Fattah al-Sisi og hans regime for å være enda mer brutale. Den store økonomiske framgangen har også latt vente på seg, selv om kapasiteten til Suez-kanalen ble doblet i 2015. Bildet er fra åpningen av kanalen i august 2015. Foto: Apaimages / Polaris / NTB Scanpix
TILBAKE I TID: Våren 2011 var tiden hvor diktatoren skulle veltes, og det egyptiske folk kvittet seg med Hosni Mubarak. Nå anklages president Abdel Fattah al-Sisi og hans regime for å være enda mer brutale. Den store økonomiske framgangen har også latt vente på seg, selv om kapasiteten til Suez-kanalen ble doblet i 2015. Bildet er fra åpningen av kanalen i august 2015. Foto: Apaimages / Polaris / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er fem år siden den arabiske våren skylte over Nord-Afrika og Hosni Mubarak ble styrtet. Men Egypts økonomi er skadeskutt og regimet er like autoritært som før.

Imens har terroristene fortsatt å slå til mot turistindustrien. Prosjektet som skulle redde Egypts økonomi var den nye Suez-kanalen. I august i fjor ble kapasiteten doblet og den nye kanalen åpnet med brask og bram av president Abdel Fattah al-Sisi.

Men det går ikke så bra.

Har rammet turismen Egypt sliter. Turisme er en av landets aller viktigste inntektskilder, men den har gjentatte ganger blitt rammet av terror. 31. oktober i fjor eksploderte et russisk passasjerfly i lufta på vei fra Sharm el-Sheikh til St.Petersburg. 8. januar i år ble tre turister skadd da en person prøvde å angripe Hotel Bella Vista i Hurghada. Egyptiske myndigheter spekulerer i tillegg i om Egypt Air-styrten den 19. mai kan ha vært terror.

Luksushoteller står tomme og solsenger ubrukte på stranda, og Utenriksdepartementet fraråder fortsatt ikke-nødvendige reiser til Sharm el-Sheikh.

- Regimet er mer autoritært enn noensinne, sikkerhetspolitiet er like brutalt, turismen ligger nede og økonomien ligger nede, sier professor Bjørn Olav Utvik ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer