- Terrorens vesen vinner på en måte nå

Politimester Terje Nybøe og flere av hans kolleger frykter at norsk politi har blitt bevæpnet for godt, før noen rakk å protestere.

- Terrorens vesen vinner på en måte nå
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da politidirektøren og justisministeren for en uke siden bestemte at alle operative politifolk skulle bevæpnes på grunn av terrorfare, skjedde det uten at de 27 politimestrene ble konsultert, etter det Dagbladet får opplyst. 

Hadde politimestrene blitt spurt, ville POD trolig fått kraftig motbør fra mange av sjefene som forrige tirsdag måtte iverksette daglig bevæpning av nær 5800 politifolk. 

- Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg var i hvert fall ikke konsultert.  Dette var en så stor, viktig og prinsipell sak at jeg absolutt hadde ønsket å være inne i prosessen før Politidirektoratet tok beslutningen, sier Arne Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen.

- Jeg har ikke blitt direkte spurt, men har meddelt mine synspunkter til direktoratet. Spørsmål om bevæpning av politiet, selv i foreliggende situasjon, innebærer viktige  praktiske, sikkerhetsmessige og verdimessige spørsmål jeg gjerne skulle ha drøftet ytterligere, sier politimester Terje Nybøe i Asker og Bærum politidistrikt, til Dagbladet.

- Viktig samfunnsdebatt En rekke av politilederne Dagbladet har snakket med i dag tror den generelle bevæpningen kan vedvare langt inn i 2015 - og at den kanskje aldri opphører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer